Susi liikkuu edelleen pääkaupunkiseudulla – vantaalainen Riitta-Liisa näki suden parvekkeeltaan: "En ole ennen luonnossa nähnyt"

0:58
Katso videolta, kuinka susi juoksenteli helsinkiläisen kerrostalon pihalla!

Helsingin poliisi tiedotti susihavainnosta Twitterissä maanantaina.

Viimeisin havainto sudesta on poliisin mukaan Pohjois-Helsingissä. Vantaalainen Riitta-Liisa kertoo MTV Uutisille nähneensä suden omalta parvekkeeltaan maanantaiaamuna noin kello 6.30.  

– Katselin parvekkeelta, kun susi juoksi Tikkurilan Prisman suuntaan, Riitta-Liisa jatkaa.

– En ole ennen luonnossa nähnyt (sutta), vaikka olen maalta kotoisin.

Helsingin poliisi tiedotti Twitterissä, että kaikki havainnot pyydetään ilmoittamaan hätänumeroon 112. Sutta ei tule lähestyä.

Jatkoa viikonlopun susijahdille

Helsingissä ja Espoossa tehtiin lauantain aikana useita susihavaintoja poliisille. Ensimmäinen havainto tehtiin Helsingin Pitäjänmäen kaupunginosassa Talissa.

Poliisi kutsui Helsingin riistanhoitoyhdistyksen apuun karkoittamaan eläintä kauemmas ihmisten ilmoilta.

Helsingin riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Paula Laukkanen arvioi viikonloppuna kyseessä olevan nuori urossusi, joka etsii reviiriä.

Suden ei ole raportoitu käyttäytyneen aggressiivisesti. Riistanhoitoyhdistys pyrki viikonloppuna ohjaamaan suden kauemmas asutusalueelta.

– Suden luonto on väistää ihmistä. Jos se joutuisi ahdinkoon, josta ei pääse pakenemaan, se saattaisi puolustaa itseään. Muuten se kyllä väistää, Laukkanen kommentoi viikonloppuna MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja