Helsingissä seikkaillut susi tuli Jannea vastaan koiralenkillä – katso ainutlaatuinen video suden kohtaamisesta

0:58
Katso ainutlaatuinen video: Helsinkiläinen Janne kuvasi suden kohtaamisen lenkkipolulla

Helsinkiläinen Janne Salomeri oli vaimonsa ja koiransa kanssa lenkillä tänä aamuna kotikonnuillaan Pajamäessä, kun pääkaupunkiseudulla kuljeskellut susi tuli heitä vastaan.

Yllä olevalla videolla näkyy, kuinka susi katsoo ensin sivulle siirtolapuutarhaan ja sen jälkeen lähtee kävelemään kohti kuvaajaa. Eläin ei kuitenkaan tule päin, vaan kiertää lenkkeilijät pienen metsäkaistaleen kautta.

– Seurattiin tilannetta, siinä oli pitkä ja suora hiekkatie. Näimme suden noin 20 metrin etäisyydeltä. Susi juosta hölkötteli metsän puolelta ohi. En tiedä paljon susista, mutta maallikon silmään se näytti hyväkuntoiselta yksilöltä, Salomeri summaa kohtaamista.

Aluksi pariskunta luuli sutta isoksi koiraksi, joka kulki vapaana. 

– Vaimo jopa manasi aluksi, että taasko täällä on vapaana iso koira, Salomeri naureskelee.

Suden kohtaaminen ei tuntunut uhkaavalta

Salomeri on ahkera luonnossaliikkuja ja on ennen nähnyt Pajamäen alueella kettuja, liito-oravia ja pöllöjä. Nyt hän kohtasi suden ensimmäistä kertaa. 

– Tilanne ei tuntunut yhtään uhkaavalta, sillä olin jopa kevyesti innostunut. Harmittaa, että parempi kamera oli jäänyt kotiin.

Myös mukana ollut koira, Muru-cockerspanieli suhtautui tilanteeseen rauhallisesti. Salomeri kertoo, ettei itse innostuksissaan edes ehtinyt ajatella koiran ja suhden kohtaamista.

– Muru ei nykinyt hihnassa. En usko, että se pystyi arvioimana oliko kyseessä koira vai susi. Vaikka tilanne ei ollut uhkaava, vapaana oleva koira tai susi on aina potentiaalinen riski niin ihmisille, luonnoneläimille kuin koirillekin.

– Tilanne tuli ja meni nopeasti. Toivotaan, että yksiäinen susi löytää laajemmille metsäalueille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja