Susanna Tapanilta näyttävä tarjoilu – Boston selkä seinää vasten finaaleissa

Susanna Tapanin edustama Boston joutui otteluvoitoin 1–2-tappiolle naisten jääkiekkoliiga PWHL:n finaalisarjassa. Kotijoukkue Minnesota vei kolmannen loppuottelun maalein 4–1.

Finaalisarja on ensimmäisen kerran katkolla Minnesotalle kotikentällä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Kolmosfinaalissa Tapani oli mukana järjestelemässä Bostonin 1–2-kavennusmaalia aivan toisen erän päätössekunneilla. Tapanin rystytarjoilu löysi maalin edestä sveitsiläisen Alina Müllerin, joka nostatti vieraiden toiveita, kun ennen erätaukoa kellossa oli vain kaksi sekuntia.

Minnesota kuitenkin karkasi kolmannen erän alussa jälleen kahden maalin johtoon Michela Cavan osumalla. Loppulukemat 4–1 Minnesota teki tyhjään maaliin.

Tapani on PWHL:n pudotuspelien pistepörssissä neljäntenä tehtyään kuudessa ottelussa tehot 3+1. Kuuden joukkueen sarjassa neljä parasta etenivät finaaleihin välieristä, joissa Boston kukisti Montrealin voitoin 3–0.

Juttua päivitetty 27.5. klo 8.11: Finaalisarjan tilanne oli ottelun jälkeen Minnesotalle 2-1, ei 3-0.