Susanna Rahkamo ihmetteli Kiira Korven paljastuksia – nyt lataa: "Aika härskiä"

Kiira Korpi ja menestyksen hinta 7:22

Taitoluistelulegendan Susanna Rahkamon kommentit ehtivät aiheuttaa pienoista kohua alkuviikon aikana. Ilta-Sanomien haastattelussa Rahkamo ihmetteli Kiira Korven paljastuksia taitoluistelun isoista ongelmista.

​​​​​​​Ylälaidan videolla Korpi Huomenta Suomen haastattelussa.

Keskiviikkona julkaistussa elämäkerrassa Kiira – Ehjäksi särkynyt (kirjoittaja Jere Nurminen, kustantaja Otava) Korpi puhuu muun muassa siitä, miten raadollinen taitoluistelumaailma on.

Korpi avaa muun muassa lajin huipulla olevaa valtavaa painetilaa eri muodoissa ja karulta kuulostavien esimerkkien kautta.

Maanantaina julkaistussa Ilta-Sanomien haastattelussa Rahkamo kertoi, ettei hän ole lukenut vielä kirjaa. Huippuluistelijana tutuksi tullut ja taitoluisteluliiton puheenjohtajana toiminut Rahkamo seurasi läheltä Korven uraa. Jutussa Rahkamo sanoo, ettei hän tiennyt Korven ongelmien vakavuudesta.

– En tajunnut, että hänellä oli noin tuskaista, mutta en ihan ymmärrä, onko tämä mielipiteisiin vaikuttaminen paras tapa edetä, Rahkamo ihmetteli.

Korven elämäkerran julkistustilaisuuteen saapunut Rahkamo oli tyrmistynyt siitä, miten aiempi juttu lopulta meni.

– Sanoin toimittajalle, että en ole lukenut kirjaa, enkä voi kommentoida sitä. Seuraavana päivänä luen, että mää paheksun jotain. En voi ymmärtää sitä, miten voi paheksua jotain, josta ei tiedä mitään, Rahkamo sanoo MTV Sportille, viitaten itse kirjaan.

– Musta se on aika härskiä. Jos suoraan sanotaan, Rahkamo lataa.

Rahkamo ei täysin allekirjoita sitä, että taitoluistelun raadollisuus olisi suoranainen ongelma.

– Kaikki tietävät, että minkälainen laji meillä on. Siinä on omat haasteensa, niin kuin on monessa muussakin lajissa.

– En puhuisi ongelmasta. Huippu-urheilu on raakaa. Siinä tavoitellaan sitä, että on maailman paras. Kyse ei ole siitä, että olisi Suomen paras tai pohjoismaiden paras. Siellä tulee kiinalaisia, venäläisiä ja eri puolelta kisaajia vastaan. Kyse on siitä, kuka haluaa eniten. Kun niitä keinoja yrittää löytää, joutuu aikamoiseen kamppailuun. Pitää virittää itsensä äärimmilleen. Pitää muistaa myös se, että epäterve urheilija ei yleensä voita, Rahkamo pohtii.

Taivaanlahja

Suomen Olympiakomitean hallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimiva Rahkamo otti ilolla vastaan Korven elämäkerran.

– On ihanaa, että hän teki sen. Hän saa kertoa oman tarinansa, Rahkamo sanoo hymyissä suin.

– Ylipäätänsä urheilukirjat ovat mielenkiintoisia. Jokainen tekee oman taistelunsa ja kyse on jokaisen henkilökohtaisesta matkasta. Mitalit voivat olla aina mittareita, mutta se itse matka on kaikista kiinnostavin juttu noissa. Miten löytää itsensä urheilijana, mitä asioita pitää pohdiskella ja käydä läpi, jotta on sinut itsensä kanssa.

Hyvin pitkään taitoluistelun parissa vaikuttaneen Rahkamon mukaan Korpi on ollut kuin ”taivaanlahja” suomalaiselle taitoluistelulle.

– Hän loi aikanaan mielettömän buumin koko lajille. Aika moni pieni tyttö, vähän isompi tyttö ja isompi poika on katsonut häntä. Se on tuonut valtavasti kiinnostusta lajia kohtaan, Rahkamo ylistää.

Lue myös:

    Uusimmat