Kiira Korpi osasi aavistella elämäkerrastaan nousevia aiheita – murjaisi erikoisesta tapauksesta: "Olihan se hämmentävää"

Kiira Korpi ja menestyksen hinta 7:22

Keskiviikkona kirjakaupoissa julkaistiin ex-taitoluistelijatähden Kiira Korven elämäkerta Kiira -ehjäksi särkynyt, jonka on kirjoittanut Jere Nurminen ja kustantanut Otava. Korven mukaan hän osasi aavistella jo kirjan teon yhteydessä, että teoksen tietyt asiat nousisivat pinnalle julkistuksen yhteydessä.

Ylälaidan videolla Korpi Huomenta Suomen vieraana.

Kirjassa käsitellään muun muassa Korven taitoluistelijan uraa, johon liittyi ahdistusta ja lähes syömishäiriöön edenneitä vaiheita.

Korven mukaan kirjan lähtökohta oli se, että hän tuo oman tarinan rehellisesti esille.

– Ei mulla ollut mitään tiettyä sanomaa, että ”tajutkaa tämä” tai että jokin asia pitää muuttaa. Noin se mun tarina meni ja kukin ihminen voi ottaa siitä eri asioita pohdintaan. Koin, että kirja pitää tehdä niin, että tarina on tullut suoraan sydämestäni, Korpi avasi kirjan taustaa MTV Sportille.

Korpi oli hyvin helpottunut kirjan julkistustilaisuudessa keskiviikkona.

– Olen niin onnellinen. Kirjan kirjoittanut Jere pääsi jotenkin niin hyvin mun mielen sisään ja teki kaiken todella tarkasti. Totta kai siinä piti jotain kohtia korjailla, mutta ei loppupeleissä edes hirveästi. Kaikki taustat käytiin niin hyvin läpi.

– Nyt ihmiset tekevät sen kirjan. He muodostavat omassa päässään tuon tarinan varmasti erillä tavalla kuin miten se mulla meni. Mutta tuosta voi ottaa omaan elämään ajatuksia, Korpi pohtii.

Venäläismiljardöörin tapaus

Kirja on ollut laajasti esillä eri jakelukanavissa jo useamman päivän ajan. Korven mukaan hän on vilkuillut sitä, miten kirjaa on käsitelty ja miten siihen on reagoitu eri paikoissa.

– Ihan niin, että tiedän, missä mennään. En ole kuitenkaan seurannut mitään keskustelupalstoja tai lukenut jokaista lehtiartikkelia, Korpi sanoo.

Kirjasta eniten huomiota on herättänyt venäläismiljardöörin tapaus. Tämä liittyi vuoden 2009 EM-kisojen jälkeisiin vaiheisiin, jolloin Korpi kutsuttiin Venäjän pääkaupunkiin Moskovaan paikalliseen TV-ohjelmaan ja Marie Claire -lehden kuvauksiin.

Korpi lennätettiin Moskovaan yksityiskoneella ja häntä kuljetettiin poliisisaattueessa pitkin maan pääkaupungin katuja.

Korpi myöntää tienneensä, että tapaus voisi nousta hyvinkin esille kirjan julkistuksen yhteydessä. Korpi ei ollut puhunut asiasta aiemmin julkisuudessa.

– Se oli sellainen vaihe mun elämässä, eikä siinä mitään. Olihan siinä kirjamateriaalia, Korpi naurahtaa.

Itse tapaus oli hyvin erikoinen. Korpi ei tiennyt etukäteen, että venäläismiljardööri oli rakennellut eri ohjelmanumeroita ja koko kuvion siksi, koska hän halusi tavata nuoren suomalaisluistelijan.

– Olihan se hämmentävää. Se oli aika epätodellinen olo silloin, että mitä tässä tapahtuu, Korpi myöntää.

Korpi ei ole halunnut eikä halua paljastaa venäläismiljardöörin nimeä vedoten moniin eri syihin.

Keskiviikkona Korpi juhli kirjan julkistuksen yhteydessä 30-vuotissyntymäpäiväänsä. Taitoluistelijauransa vuoteen 2015 lopettanut Korpi opiskelee nykyään Yhdysvalloissa.

Lue myös:

    Uusimmat