Kiira Korven kovat paljastukset herättivät ihmettelyä: "Ei näistä asioista ole miellyttävää puhua"

7:22

Keskiviikkona julkaistussa elämäkerrassaan entinen taitoluistelutähti Kiira Korpi puhuu muun muassa siitä, miten raadollinen taitoluistelumaailma osaa olla. Tästä nousi nopeasti puheenaihe, sillä Korpi jakaa kirjassa hyvin rankkoja konkreettisia osoituksia.

​​​​​​​Ylälaidan videolla Korpi Huomenta Suomen haastattelussa.

Jere Nurmisen kirjoittamassa ja Otavan kustantamassa kirjassa Korpi puhuu muun muassa siitä, miten hänen painonhallinta meni sairaalloiselle tasolle. Korpi avaa myös sitä, miten kovaa henkistä taakkaa hän kantoi uransa aikana.

Raadolliset tarinat ehtivät herättää myös kysymysmerkkejä siitä, että vaikuttavatko Korven paljastukset taitoluistelun imagoon.

– Tämä on mun tarina, Korpi kuittaa ihmettelyt MTV Sportille.

– Joku voi luistella maailman huipulle ja olla aivan rentona koko ajan. Avaan tässä kirjassa sitä, kun jossain vaiheessa tuntui siltä, kuinka huippu-urheilu teki mut hulluksi. Olen sitä mieltä, että ei se ole sen urheilun tai luistelun vika, vaan mun oma pääkoppa tekee sen, miten näen maailman. Jossain vaiheessa multa kysyttiin, että jos olisin alkanut viulunsoittajaksi, niin olisinko kokenut nämä samat jutut. Sanoin, että todennäköisesti, Korpi jatkaa.

Kirjan avulla Korpi haluaa kertoa nuorille tärkeää viestiä.

– Kukaan ei ole yksin. Monesti ihmiset ajattelevat, että he ovat ainoita, joilla on ahdistunut olo. Tai ovat ainoita, joilla on syömisongelmia. Se on normaalia, etenkin huippu-urheilussa. Ja näkyy sitä myös muutenkin elämässä. Jos ongelma on todella paha, niin sitä kannattaa hakea apua.

– En mäkään olisi varmaan selvinnyt, jos en olisi jutellut urheilupsykologin, läheisten ja ystävien kanssa. Kaikista pahinta on se, että yrittää vain pantata ja painaa jotain fiiliksiä alas. Tai yrittää paeta niitä, Korpi avaa ajatuksiaan.

Korven paljastukset ovat jatkoa monien muiden kertomille esimerkeille siitä, mitä huippu-urheilu loppupeleissä on. Itse arki ei ole aina ruusuilla tanssimista.

– Ei näistä asioista ole mitenkään erityisen miellyttävää puhua, Korpi myöntää.

– Se on kuitenkin tärkeää. Etenkin tuollaisessa lajissa, jossa se ulkokuori on niin puhdas, kaunis ja hymyilevä. Glitterit vain kimaltelevat. Ja myös sen takia, koska huipulle pääsevät luistelijat ovat yleensä aika nuoria. Kyse on siitä, että miten heitä voisi tukea vielä paremmin, Korpi summaa aiheen.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja