Therese Johaugin poissaolosta tihkui lisätietoja – "Hän käyttää tavanomaisesti paksumpia hanskoja"

Norjan Therese Johaug jättää väliin maastohiihdon maailmancupin päätöskilpailut Sveitsin Engadinisssa rannetulehduksen vuoksi. Maajoukkueen lääkäri Remi Andersen selvensi NRK:lle, mikä voi olla tulehduksen takana.

Johaug voitti viikko sitten päättyneissä Oberstdorfin MM-hiihdoissa neljä kultamitalia. Maailmancupissa kisailu on ollut vähäisempää koronapandemian vuoksi. Andersen totesi, että Johaugin saama tulehdus johtuu epäsuorasti Oberstdorfin lämpimistä sääolosuhteista. Johaug käytti tuolloin ohuempia käsineitä.

– Therese käyttää yleensä paksumpia hanskoja. Uudet varusteet ja niiden pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa ärsytystä tai lievää tulehdusta, Andersen kertoi.

Andersenin mukaan tulehdus on jo parantumassa ja Johaug on jo ollut harjoittelemassa. Hän sanoo, että Johaug olisi voinut osallistua viikonlopun kilpailuihin. Norjalaishiihtäjä päätti kuitenkin olla ottamatta riskiä tulehduksen suhteen.

Naiset hiihtävät päätösviikonloppuna kymmenen kilometrin yhteislähtökilpailun sekä 30 kilometrin takaa-ajokisan. Yhdysvaltain Jessie Diggins on jo varmistanut maailmancupin voiton.

Lue myös:

    Uusimmat