Surkuhupainen F1-paluu päättyy rumalla tavalla? Robert Kubican rahoittajalta näyttävä jyrähdys

Puolalaiskuljettaja Robert Kubican F1-paluu on sujunut tähän mennessä todella mollivoittoisella tavalla. Kubica on taapertanut Williamsin kanssa koko joukon hännillä, minkä lisäksi Kubica on jäänyt jatkuvasti tallikaverinsa jalkoihin. Mutta päättyykö Kubican F1-paluu ennen aikojaan?

Kubica ehti olla sivussa F1-kilpakympyröistä lähes kymmenen vuoden ajan. Australian Melbournessa Kubica teki paluun, kun hän aloitti kauden Williamsin kisakuskina yhdessä brittiläisen George Russellin kanssa.

Koko alkukauden ajan Russell on höykyttänyt tallikaveriaan Kubicaa. Tämä on nostanut esille spekulaatioita siitä, korvaisiko brittitallin varakuljettaja, kanadalainen Nicholas Latifi Kubican jo kesken kauden?

Nyt Kubican päätukija PKN Orlen teki varsin näyttävän jyrähdyksen aiheeseen liittyen.

– Kaikki mediaspekuloinnit, jotka liittyvät PKN Orlensin taloudelliseen tukemiseen Williams-tallin suhteen, ovat valheellisia, yrityksen puhemies totesi Formula Spylle.

– Williamsin kanssa tehty sopimus on allekirjoitettu koko vuotta koskevaksi ja se liittyy tiukasti Robert Kubican ajamiseen F1:ssä. Siihen on säädetty myös mahdollisuus optiovuodesta.

– Sopimus määrittelee tarkasti niin Williamsin rahoituksen ehdot kuin siihen koskevat velvollisuudet. Koska sen sisältö on luottamuksellista, emme voi paljastaa mitään yksityiskohtia, yrityksen vastineessa jatkettiin.

PKN Orlen on puolalainen öljyteollisuuskonserni. Eri raporttien mukaan yhtiö on sponsoroinut Kubican F1-paluuta jopa 10 miljoonan euron edestä.

 34-vuotias Kubica on ollut tällä kaudella parhaimmillaan 16:s. Williams on tallina yhä pisteittä.

Aiemmin F1-uransa aikana Kubica on ajanut BMW Sauberin ja Renaultin riveissä. 

Lue myös:

    Uusimmat