Surkea luku! Iltakymmeneltä vain 12 prosenttia VR:n kaukoliikenteen junista aikataulussa – "Vastaavia päiviä on muutamia vuodessa"

Intercity-juna on törmännyt radalla olleeseen kaivinkoneeseen Pirkanmaalla – junalla vauhtia 180 km/h 0:30
Helsingistä Ouluun matkalla ollut Intercity-juna törmäsi radalla olleeseen kaivinkoneeseen Parkanon aseman pohjoispuolella.

Sunnuntai on ollut VR:lle haastava päivä sään ja esimerkiksi Parkanossa tapahtuneen onnettomuuden takia. Koko päivän aikana noin puolet kaukoliikenteen junista on ollut aikataulussa.

Iltakymmeneltä ainoastaan 12 prosenttia, eli viisi junaa 47:sta junasta olivat kuitenkin aikataulussa. Ajankohtainen tieto selviää VR:n sivuilta.

– Tämä johtuu päivän haasteista ja myös heijastusvaikutuksista – kun useampi juna jää aikataulusta, niin se vaikuttaa myös muiden junien täsmällisyyteen, kertoo VR:n viestintäpäällikkö Mira Linnamaa

Illalla junia on lisäksi vähemmän liikkeellä, joka näkyy luvuissa. Lähijunat ovat puolestaan olleet tänään hyvin aikataulussa.

"Muutamia vuodessa"

Linnamaa kertoo, että haastavan sään sekä Parkanossa tapahtuneen junan ja kaivinkoneen törmäyksen ohella esimerkiksi Allegro-juna hajosi Luumäellä.

– On tämä todella vaikea päivä ollut. Vastaavia päiviä on muutamia vuodessa, Linnamaa sanoo. 

Kaukoliikenteen junista 52 prosenttia on ollut ongelmista huolimatta päivän aikana aikataulussa. Yhteensä junia on ollut liikkeellä noin 300. 

Esimerkiksi joulukuussa VR:n kaukoliikenteen junista oli aikataulussa noin 75 prosenttia. 

Lue myös:

    Uusimmat