Mainos

Pääkaupunkiseudun junaliikenne vaikeuksissa runsaan lumentulon takia – osa maanantain vuoroista peruttu kokonaan

VR varautuu hankaliin sääolosuhteisiin jättämällä osan lähiliikenteen junavuoroista ajamatta huomenna maanantaina. Kaukoliikenteen vuoroja ei peruta etukäteen, mutta matkustajien kannattaa varautua myöhästymisiin ja mahdollisiin peruuntumisiin, VR tiedottaa.

Kova lumisade ja runsaat lumikertymät ovat hankaloittaneet junaliikennettä viime päivinä.

Haastavat sääolosuhteet vaikuttavat etenkin ratainfraan, kuten vaihteiden kääntymiseen ja sähköjärjestelmiin. Sääolosuhteet ovat tuoneet haasteita myös junakalustolle.

Lähiliikenteen vuorovälejä harvennetaan

VR on yhdessä HSL:n ja Finrailin kanssa päättänyt perua osan pääkaupunkiseudun lähiliikenteen maanantaiaamun ja iltapäivän junavuoroista. Pidennetyllä vuorovälillä mahdollistetaan vaihteiden toiminta ja pyritään varmistamaan, että muu liikenne voidaan ajaa aikataulussa.

HSL-liikenteessä harvennettu vuorotarjonta koskee huomenna A- ja K-junia: klo 6–9 välillä joka toinen A-juna perutaan ja ne ajetaan 20 minuutin vuorovälillä. K-junat ajetaan myös 20 minuutin vuorovälillä klo 6–14.

Lisäksi VR lähiliikenteessä huomenna perutaan kaikki D-junat Helsinki-Riihimäki-väliltä. Lisäksi klo 15:51 Helsingistä lähtevä R-juna 9693 perutaan.

Harvennettujen vuorojen lähtöminuutit vai tarkistaa VR:n verkkosivuilta.

Muu lähiliikenne ja kaukoliikenteen junavuorot pyritään ajamaan normaalien aikataulujen mukaan. VR kehottaa matkustajia kuitenkin tarkistamaan junien aikataulut etukäteen, varautumaan lisämuutoksiin ja varaamaan malttia liikenteeseen.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja