Junakaaos vaikutti useisiin tuhansiin ihmisiin, mutta se olisi voinut olla paljon pahempikin – VR: "Hyvä, ettei tapahtunut aamuseitsemältä"

Junaliikenteessä merkittävä häiriö: Junat pysähdyksissä vian takia koko Etelä-Suomessa 0:30

Junat seisoivat Etelä-Suomessa eilen illalla noin puolitoista tuntia huoltotöiden yhteydessä sattuneen häiriön takia. Pahimmillaan kaukoliikenteen junat olivat lähes kolme tuntia myöhässä.

Video: Junaliikenteessä oli eilen illalla mittava häiriö.

Häiriö vaikutti useisiin tuhansiin ihmisiin, arvioi VR:n viestintäpäällikkö Mira Linnamaa. Tilanteen takia pysähdyksissä oli yhteensä 36 lähi- ja kaukojuna.

– Hyvä asia on se, ettei häiriö tapahtunut aamuseitsemältä tai aikaisemmin iltapäivällä, eli työpaikkaliikenteen aikana. Liikenne on ilta-aikaan maltillisempi kuin työmatkalaisten liikkuessa, Linnamaa sanoo.

Lähes kaksi tuntia myöhässä

Linnamaan mukaan pisimmät myöhästymiset olivat kaukoliikenteessä lähes kolme tuntia ja lähiliikenteessä noin puolitoista tuntia.

– Kaukoliikenteen yhdessä junassa voi olla jopa 700 ihmistä, Linnamaa kuvailee.

Vaikutuksia oli myös lentokenttäliikenteeseen. HSL järjesti korvaavia linja-autoja molempiin suuntiin paikatakseen tilannetta.

"Poikkeuksellinen tilanne"

Linnamaa kuvailee häiriötä poikkeukselliseksi. Hän ei muista milloin vastaavan laajuista häiriötä olisi aikaisemmin tapahtunut.

– Tämä oli hyvin poikkeuksellinen tilanne. Näin isoja ratainfrasta johtuvia vikahäiriötilanteita ei kovin usein tapahdu, hän sanoo.

– Pahoittelemme tietenkin meidän puolesta. Tämä oli todella harmillinen juttu. Teimme yhteistyössä Liikenneviraston kanssa kovasti hommia, jotta saimme tietoa liikkumaan eteenpäin ja junat vihdoin liikenteeseen, hän sanoo

Lue myös:

    Uusimmat