Mainos

Junakaaos vaikutti useisiin tuhansiin ihmisiin, mutta se olisi voinut olla paljon pahempikin – VR: "Hyvä, ettei tapahtunut aamuseitsemältä"

0:30

Junat seisoivat Etelä-Suomessa eilen illalla noin puolitoista tuntia huoltotöiden yhteydessä sattuneen häiriön takia. Pahimmillaan kaukoliikenteen junat olivat lähes kolme tuntia myöhässä.

Video: Junaliikenteessä oli eilen illalla mittava häiriö.

Häiriö vaikutti useisiin tuhansiin ihmisiin, arvioi VR:n viestintäpäällikkö Mira Linnamaa. Tilanteen takia pysähdyksissä oli yhteensä 36 lähi- ja kaukojuna.

– Hyvä asia on se, ettei häiriö tapahtunut aamuseitsemältä tai aikaisemmin iltapäivällä, eli työpaikkaliikenteen aikana. Liikenne on ilta-aikaan maltillisempi kuin työmatkalaisten liikkuessa, Linnamaa sanoo.

Lähes kaksi tuntia myöhässä

Linnamaan mukaan pisimmät myöhästymiset olivat kaukoliikenteessä lähes kolme tuntia ja lähiliikenteessä noin puolitoista tuntia.

– Kaukoliikenteen yhdessä junassa voi olla jopa 700 ihmistä, Linnamaa kuvailee.

Vaikutuksia oli myös lentokenttäliikenteeseen. HSL järjesti korvaavia linja-autoja molempiin suuntiin paikatakseen tilannetta.

"Poikkeuksellinen tilanne"

Linnamaa kuvailee häiriötä poikkeukselliseksi. Hän ei muista milloin vastaavan laajuista häiriötä olisi aikaisemmin tapahtunut.

– Tämä oli hyvin poikkeuksellinen tilanne. Näin isoja ratainfrasta johtuvia vikahäiriötilanteita ei kovin usein tapahdu, hän sanoo.

– Pahoittelemme tietenkin meidän puolesta. Tämä oli todella harmillinen juttu. Teimme yhteistyössä Liikenneviraston kanssa kovasti hommia, jotta saimme tietoa liikkumaan eteenpäin ja junat vihdoin liikenteeseen, hän sanoo

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja