Mainos

Supon päällikkö tiedustelusta: Lainsäädäntö ei ole ajan tasalla

Suojelupoliisin päällikön Antti Pelttarin mielestä Suomen tiedusteluviranomaiset ovat ammattitaitoisia, mutta lainsäädäntö ei ole ajan tasalla.

MTV:n Seitsemän uutisissa keskiviikkona vieraillut Pelttari vaatii, että tiedustelun perusta pitäisi olla omissa käsissä, kuten muillakin turvallisuuden aloilla.

– Tällä hetkellä tiedustelun osalta tilanne ei ole tämä, koska lainsäädäntömme ei ole kunnossa kaikilta osin. Meillä ei ole verkkotiedustelun valtuuksia eikä myöskään ulkomaantiedustelun valtuuksia, listaa Pelttari.

Eilen tasavallan presidentti Sauli Niinistö arvioi YK:n yleiskokouksen yhteydessä, että Suomen tiedustelu ei kestä kansainvälistä vertailua.

Niinistön mukaan Suomen omat eväät eivät riitä kaikkien turvapaikanhakijoiden taustojen tarkistamiseen huolimatta siitä, että poliisihallinto ja sisäministeriö ovat lisänneet voimavaroja.

Pelttarin mielestä tiedusteluviranomaiset ovat kyllä ammattitaitoisia, vaikka resurssit ovat rajalliset.

– Mitä tulee turvapaikanhakijoihin, meidän tehtävämme on löytää ne henkilöt, joilla voi olla myös toisia aikeita. Jos kymmeniä tuhansia henkilöitä tulee kriisialueilta, jossa on terrorismia, niin kyllä Suomeen tulleiden joukossa on varmaan tällaisia henkilöitä.

Pelttari kuitenkin painottaa, että valtaosa turvapaikanhakijoista tulee silti pakoon sotaa ja hätää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja