Mainos

Supon Pelttari Ylelle: Palautuskeskuksista olisi todennäköisesti hyötyä

Suojelupoliisin (supo) päällikkö Antti Pelttari katsoo, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden kokoamisesta palautuskeskuksiin olisi todennäköisesti hyötyä.

Pelttari arvioi Ylen aamu-tv:lle tänään, että nämä henkilöt poistuisivat nykyistä nopeammin maasta palautuskeskusten avulla.

– Todennäköisesti turvallisuustilanne paranisi, jos lainvoimaisen (kielteisen) päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden palautuksia tehostetaan, supon päällikkö sanoi.

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) ei halunnut eilen ottaa suoraan kantaa siihen, olisivatko palautuskeskukset hyvä vaihtoehto kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoi, että tiukemman valvonnan keskuksia on harkittava. Myös valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) katsoi, että palautuskeskukset tulisi arvioida uudelleen.

Supon pakko priorisoida

Pelttari muistutti myös siitä, että suojelupoliisin on pakko priorisoida, mitkä vihjeet saadusta suuresta vihjemäärästä selvitetään.

– Valitettavasti minkään eurooppalaisen turvallisuusviranomaisen resurssit eivät riitä selvittämään niitä kaikkia.

Pelttari toisti kantansa siitä, että Suomeen olisi saatava uusi tiedustelulainsäädäntö.

– Näen niin, että suojelupoliisin mahdollisuudet tutkia ovat huonommat kuin Euroopan muilla turvallisuusviranomaisilla. Me joudumme todistamaan jokaisessa tapauksessa terroriuhkan, Pelttari vertasi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.