Mainos

Supon päällikkö: Suomeen on palannut 20 taistelijaa – 15 kuollut

Suojelupoliisin mukaan Suomeen on palannut 20 taistelijaa ulkomailta. Supon päällikkö Antti Pelttari kertoi palanneiden määrän Supon tiedotustilaisuudessa.

Supon mukaan ulkomaisissa konflikteissa, etenkin Syyriassa ja Irakissa, aseelliseen toimintaan osallistuvien ja Suomeen palaavien ihmisten määrä on huomattava.

Supon mukaan aseelliseen toimintaan osallistuneista Suomeen on palannut 20 henkiöä. Suomesta lähteneiden taistelijoiden vuuoksi myös ulkomaiset radikaali-islamistit tuntevat Suomen entistä paremmin.

Suojelupoliisi kertoo myös, että konflikteissa on kuollut 15 Suomesta lähtenyttä taistelijaa.

Suojelupoliisin mukaan Suomeen kohdistunut terroriuhka on kohonnut ja monimuotoistunut viime vuoden tasosta.

Supo myös arvioi, että väkivaltaisten viharikosten uhka on noussut turvapaikanhakijoiden määrän kasvun ja maahanmuuttovastaisen ilmapiirin vuoksi. Turvapaikanhakijoiden määrän nopea kasvu lisää myös ääri-islamistisesta toiminnasta kiinnostuneiden ihmisten määrää Suomessa.

Supon mukaan esimerkiksi Suomen vastarintaliike SVL on aloittanut kampanjan Suomeen saapuvia turvapaikanhakijoita ja uusia vastaanottokeskuksia vastaan. Esiin on noussut myös uusien äärioikeistoryhmien tunnuksia käyttäviä ihmisiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.