Mainos

Uutissuomalainen: Pääkaupunkiseudulle syntynyt salafistinen alamaailma – terroristiverkostoissa toimivien määrä noussut nopeasti

Terroristiverkostossa toimivien määrä on kasvanut Suomessa lyhyessä ajassa. Uutissuomalaisen mukaan pääkaupunkiseudulle on syntynyt salafistinen alamaailma, mutta verkostossa toimivia on muuallakin Suomessa.

Suojelupoliisin seurannassa on tällä hetkellä 350 henkilöä, jolla on terrorismikytkentöjä. Määrä on kasvanut noin 80 prosentilla vuodesta 2012.

Suomessa on pidetty aiemmin suurimpana uhkana yksittäisiä toimijoita, mutta Uutissuomalaisen mukaan nyt arvioidaan, että mahdollisen iskun takana voi olla myös jihadistinen ryhmä.

Yhä suurempi osa seurannassa olevista henkilöistä on Uutissuomalaisen mukaan osallistunut aseelliseen konfliktiin tai saanut terroristista koulutusta.

– Joukossa on henkilöitä, joilla on selkeä terroristinen vakaumus ja kokemusta terrorijärjestössä toimimisesta sekä verkostot niihin. Eli kykyä räjähteiden käyttöön ja iskujen tekoon on, sanoo Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari lehdelle.

Suojelupoliisi on arvioinut, että radikaaliryhmien tukitoiminta kasvaa entisestään. Nyt tietoon tulleet hankkeet ovat myös olleet selkeästi aiempaa vakavampia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.