Mainos

Supo: Terrorismin uhka Suomessa kohonnut – yhteyksiä ääriliikkeisiin enemmän

Suojelupoliisin uuden arvion mukaan terrorismin uhka on yhä kohonnut ja monimuotoistunut vuoden 2014 tasosta.

Vaikka suunnitelmallisten iskujen uhka on matala, yksittäisten terrorististen väkivallantekojen uhka on edelleen kohonnut.

Terrorismin lisäksi Suojelupoliisi on arvioinut turvapaikanhakijatilanteen vaikutuksia.

Supon mukaan väkivaltaisten viharikosten uhka on kohonnut turvapaikanhakijoiden huomattavan kasvun ja sen nostattaman maahanmuuttovastaisen ilmapiirin vuoksi.

Supo kertoi tuoreista uhka-arvioista kansallista turvallisuutta koskevassa tiedostustilaisuudessa.

Supon päällikön Antti Pelttarin mukaan turvapaikanhakijoiden määrän kasvulla on merkittäviä vaikutuksia Suomen sisäiseen turvallisuuteen useita vuosia eteenpäin.

– Se saattaa lisätä väkivaltaista liikehdintää ja se on jo lisännyt maahanmuuton vastaista liikehdintää, Pelttari sanoo.

Supon aiemman vuoden 2014 uhka-arvion mukaan organisoituneen terrorismin uhka suoraan Suomea tai sen väestöä kohtaan on matala, mutta yksittäisten radikaali-islamististen väkivallantekojen uhka on kohonnut niin Suomessa kuin muualla Euroopassakin.

Supo on jo aiemmin kertonut, että Suomessa oleskelee aiempaa enemmän henkilöitä, joilla on yhteyksiä terroristijärjestöihin.

Määrää lisäävät Syyrian konfliktialueelle matkustaneet ja sieltä takaisin Suomeen palanneet henkilöt, jotka ovat osallistuneet aseelliseen toimintaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.