Supervihannes kehitteillä: Muuttaa aineenvaihduntaa ja hidastaa ikääntymistä?

Brittiläiset tutkijat ovat kehittelemässä eräänlaista superparsakaalia, joka tehostaisi solujen aineenvaihduntaa ja hidastaisi kehon ikääntymistä.

Tutkijoiden kehittämä Beneforte-parsakaali sisältää normaalia enemmän keholle hyödyllisiä antioksidantteja. Tutkijat testasivat kasvin tehokkuutta vapaaehtoisilla, ja testituloksista nähtiin, että solun energiaa tuottavan mitokondrion toiminta tehostui testin aikana, uutisoi australialainen News.com.au.

Energiametabolismi on yksi mitokondrion tehtävistä. Tutkimuksessa selvisi, että superparsakaalin syöminen auttoi mitokondriota torjumaan siinä syntyviä häiriöitä, jotka osaltaan ovat yhteydessä esimerkiksi ylipainoon ja diabetekseen.

Beneforte saatiin aikaiseksi risteyttämällä tavallista parsakaalia italialaisen villilajikkeen kanssa, jossa on suurempi määrä syöpää ehkäiseviä ainesosia.

– Ristikukkaiskasveja sisältävä ruokavalio muokkaa aineenvaihduntaa tehokkaasti. Kyseiset kasvit saattavat kyetä vähentämään ikääntymisen merkkejä, tutkija Richard Mithen kertoo American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Kolmen kuukauden tutkimuksen aikana 48 vapaaehtoista jaettiin kolmeen ryhmään. Osa ryhmästä söi benefortea toinen ryhmä parsakaalia ja kolmas ryhmä herneitä. Verikokeiden perusteella nähtiin, että benefortea syöneen ryhmän aineenvaihdunta vilkastui huomattavasti, ja mitokondrion biokemialliset toiminnot tasapainottuivat sekä tulehdusarvot olivat madaltuneet.

Richard Mithen korosti, että vaikka kyseessä oli pilottitutkimus, sen tulokset osoittavat, että ristikukkaiskasvien sukuun kuuluvien kaalien syöminen kannattaa ja sillä on edullisia vaikutuksia aineenvaihduntaan ja kokonaisterveyteen.

Lähde: News.com.au

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja