NHL:n yön suomalaiset: Mikko Rantanen mätti hirmutehot – nousi suomalaisten pörssikärkeen

Läpimurtokauttaan pelaava Kevin Lankinen osasi odottaa hyvää kautta - puheet mahdollisesta Vuoden tulokas -palkinnosta eivät hetkauta 1:03
Puheet Vuoden tulokas -palkinnosta eivät hetkauta läpimurtokauttaan NHL:ssä pelaavaa Kevin Lankista

Colorado Avalanchen ykköstähtiin lukeutuva Mikko Rantanen palasi komeasti tehopisteille, kun joukkue haki 4–0-vierasvoiton San Jose Sharksista.

Rantanen oli mukana kaikissa Coloradon maaleissa, ja keskiviikkoillan tehopisteet kirjattiin suomalaishyökkääjän sarakkeessa muotoon 2+2.

Rantanen aloitti ottelussa maalinteon toisen erän lopulla. Nathan MacKinnon löysi tutkaparinsa, joka laukoi suoraan syötöstä ohi Martin Jonesin.

Kolmannessa erässä Rantanen ohjasi Gabriel Landeskogin voittaman aloituksen siniviivaan Samuel Girardille, joka tälläsi lukemat 2–0:aan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Landeskog viimeisteli itse 3–0-maalin ylivoimalla, Rantasen ja Nazem Kadrin esityöstä.

Colorado oli hetkeä aiemmin menettänyt MacKinnonin sairastuvalle, kun tämä jäi Joachim Blichfeldin taklauksen alle keskialueella. Blichfield sai päähän kohdistuneesta taklauksesta suihkukomennuksen.

Kolmannen erän lopulla Rantanen pääsi Kadrin epäonnistuneen laukauksen jälkeen kiekkoon Sharks-maalin takana ja siirsi sen tyhjään maaliin.

Neljä tehopistettä nostivat Rantasen suomalaisten pörssikärkeen. Hän on tehnyt tällä kaudella 20 ottelussa yhteensä 22 (10+12) tehopistettä. Toisena olevan Aleksander Barkovin saldo on niin ikään 22 pistettä (8+14).

NHL:n suomalaiset ke–to-yönä:

Boston-Washington 1-2 vl.
Rask        BOS 27/28 65:00

Edmonton-Toronto 1-6
Puljujärvi  EDM 0+0 0 0 2 - 10:00