Supertähti Harry Stylesiä syytetään julkisuustempusta – näin hän kommentoi queerbating-syytöksiä

Styles ei ole kiinnostunut pukeutumisessaan sukupuoliin liittyvistä stereotypioista.

Laulaja Harry Styles on saanut osakseen syytöksiä julkisuustempusta, joka on saanut alkunsa muun muassa laulaja vaatetustyylistä.

28-vuotiaan Stylesin pukeutumistyyli on muuttunut viime vuosina sukupuolineutraalimpaan muotoon. Voguen kannessa poseerattuaan laulaja totesikin, ettei hän välitä omassa pukeutumisessaan siitä mitkä vaatteet ovat perinteisesti luokiteltu eri sukupuolille. 

Jotkut ovat syyttäneet Stylesiä tästä johtuen queerbatingista. Kyseinen termi tarkoittaa fiktioon tai viihteeseen liitettyä markkinointitaktiikkaa, jossa tekijät vihjaavat seksuaalivähemmistöön liittyvästä romanssista tai representoinnista, mutta asiaa ei kuitenkaan myönnetä julkisesti. Tällä hetkellä tähti seurustelee näyttelijä Olivia Wilden kanssa.

Rolling Stonen haastattelussa Styles otti kantaa parisuhteisiinsa ja niiden julkisuuteen.

– Joskus ihmiset sanovat, että olen ollut julkisesti vain naisten kanssa. En ole mielestäni tuonut julkisuuteen yhtään suhdettani, Styles kertoi lehden haastattelussa.

– Jos joku ottaa sinusta kuvan, se ei tarkoita että toisit suhteen julkisuuteen omasta tahdostasi. 

Haastattelussa Styles myös pohti myös tulevaa rooliaan My Policeman -elokuvassa, joka kertoo seksuaalivähemmistöön kuuluvasta poliisista, jolla on suhde museon kuraattorin kanssa. Elokuva sijoittuu aikaan, jolloin homoseksuaalisuus oli laitointa.

Samalla laulaja huomautti, että jokaisen on käytävä läpi oma matkansa ja tultava sinuiksi seksuaalisuutensa kanssa. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Styles ottaa kantaa väitteisiin siitä, että hän käyttäisi seksuaalista monitulkintaisuutta näyttääkseen kiinnostavammalta. 

– Haluan asioiden näyttävän tietynlaiselta. Ei siksi, että se saa minut näyttämään homolta, heterolta tai biseksuaalilta. Pukeudun siksi, että se näyttää mielestäni siistiltä, hän kommentoi vuonna 2019 The Guardian -lehdelle.




Lue myös:

    Uusimmat