Muoti-ikoni Billy Porter lataa kovan kritiikin Voguen päätökselle laittaa Harry Styles kanteensa mekko yllään: "Se on vain fakta"

Billy Porter ei vakuuttunut Harry Stylesin Vogue-kannesta.

Suosikkilaulaja Harry Styles poseerasi viime joulukuussa Vogue-aikakauslehden kannessa yllään vaalea mekko. Stylesin esiintyminen lehden kannessa herätti tuolloin paljon keskustelua, sillä laulajatähti oli ensimmäinen Voguen kannessa yksin poseeraava mies, ja hänen yllään nähty asu rikkoi räikeästi sukupuoleen perustuvia pukeutumisnormeja.

Muun muassa Pose-sarjaa tähdittänyt näyttelijä Billy Porter kritisoi hiljattain Vogueta sen päätöksestä tehdä Stylesista ensimmäinen kannessaan mekkoon pukeutuneena poseeraava mies.

Sekä Porter että Styles ovat rikkoneet pukeutumiseen liittyviä sukupuolinormeja vuosien saatossa. Molemmat ovat saapuneet erilaisiin tapahtumiin pukeutuneena esimerkiksi mekkoihin tai muihin feminiinisiksi luokiteltuihin vaate- ja asustekokonaisuuksiin.

Porter sanoi brittiläisen The Sunday Times -lehden haastattelussa, että hän rikkoi tyylillään pukeutumisnormeja jo ennen Stylesia.

– Minä muutin koko peln, minä henkilökohtaisesti muutin koko pelin. Ja kyse ei ole egosta, se on vain fakta. Minä olin ensimmäinen, joka (rikkoi pukeutumisnormeja) ja nyt kaikki tekevät sitä, Porter sanoi lehden haastattelussa.

Porter ihmettelee Voguen päätöstä laittaa "Styles, joka on valkoinen heteromies" kanteensa mekko yllään, vaikka Porter tummaihoisena homoseksuaalina aloitti keskustelun sukupuoleen perustuvien pukeutumisnormien rikkomisesta.

– Hänkö (Styles) on se, jota aiotte käyttää edustamaan tätä uutta keskustelua, Porter sanoi jatkaen, että Stylesin tyyli on enemmänkin heijastus nykyhetkestä, kuin jostakin henkilökohtaisesta.

– Minulle tämä on politiikkaa, tämä on koko elämäni. Minun on pitänyt taistella koko elämäni päästäkseni pisteeseen, jossa voin pukeutua mekkoon Oscar-gaalassa ilman että minua ammutaan, Porter kertoi.

Stylesin ei tiedetä ottaneen julkisesti kantaa Porterin kritiikkiin.

Lähde: BuzzFeed

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja