Supertähden älykellosta kauhuarviot: "Tältä näyttää painajainen"

Yhdysvaltalainen tunnettu musiikko ja tuottaja Will.i.am on kehittänyt älykellon, joka on saanut osakseen murska-arvioita.

Itseasiassa Puls-laitteesta puhuttaessa"älykello" on väärä väärä termi, sillä se muistuttaa enemmänkin kahletta tai kotirangaistuksissa käytettävää nilkkapantaa.

Esimerkiksi teknologiasivusto The Verge haukkui laitetta vuolaasti jo viime vuoden lopulla saatuaan kokeilla laitteen varhaista versiota. The Vergen toimittaja Dan Seifert totesi tuolloin, että kyseessä on vuoden kamalin tuote, johon hän on koskenut.

-Minulla on tunne, että kenenkään ei pitäisi ostaa tätä laitetta. Se tuntuu siltä, että sitä ei olisi koskaan pitänyt laittaa tuotantoon, todettiin ensiarviossa.

Will.i.amin edustajat huomauttivat tuolloin, että kyseessä on varhainen kehittäjille suunnattu malli.

Nyt pari kuukautta myöhemmin teknologiasivusto Mashable on kokeillut uutta älyranneketta ja arvio siitä on edelleen vähemmän mairitteleva.

Toimittaja Raymond Wong toteaa arviossaan, että "tältä näyttää päälle puettava painajainen".

Hänen mielestään Puls-rannekkeessa on niin moni asia pielessä, että on vaikeata edes aloittaa.

Yhdysvalloissa 400 dollaria maksava Puls-ranneke on suunniteltu korvaamaan kännykkä, sillä se sisältää mm. sim-korttipaikan.

Wongin mielestä kyseessä on kiteytettynä "Ruma, muovinen ranneke, johon on tungettu prosessori ja näyttö".  Laitteen kuvia katsellessa tästä arviosta on helppo olla samaa mieltä.

Eikä tässä vielä kaikki, sillä lisäksi laitteen käyttöliittymää haukutaan painajaismaiseksi käyttää. Pientä näyttöä ohjataan pyyhkäisyeleillä, mutta käyttäjä saattaa eksyä jo pelkkään valikkoviidakkoon.

Puls-rannekkeen hyvä puoli on arvion mukaan se, että "laitteen puhelintoiminnot eivät ole totaalisen surkeita". Myös laitteessa oleva AneedA-ääniapuri toimii hyvin.

Mashablen mukaan Puls on kuitenkin hyvä esimerkki siitä, miten päälle puettavaa teknologiaa ei tule suunnitella.

Lue myös:

    Uusimmat