Supernanny kaivaa järeät keinot käyttöön: Rajuja kiukkukohtauksia saava 7-vuotias Eemeli viedään hiljaisuusmatolle – tästä on kyse

Äiti Henni vierastaa aluksi Supernannyn esittelemään hiljaisuusmattoa, mutta asiantuntija näkee sen luontevaksi keinoksi 7-vuotiaan Eemelin kiukkukohtausten rauhoittelussa.

Supernanny Suomi -ohjelman toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa apua kaipaa Piikkiössä asustava Lehtovaaran perhe, jonka arkea ovat vaikeuttaneet 7-vuotiaan Eemelin kiukkukohtaukset ja rajut otteet, joiden kohteeksi ovat joutuneet 3-vuotias pikkuveli ja perheen kissat.

Kahden pojan yksinhuoltajaäiti Hennin keinot oli käytetty, joten paikalle kutsuttiin Supernanny ja erikoistason psykoterapeutti Piia Penttala.

Supernanny määritteli tilanteen nähtyään uudet säännöt perheelle ja arvioi, että muutos voi olla hyvin vaikea sekä äidille että pojille.

Ensimmäisenä Penttala esitteli perheelle myös ohjelman aiemmalla tuotantokaudella nähdyn hiljaisuusmaton, jolla on tarkoitus rauhoitella Eemeliä kiukkukohtauksen iskiessä.

– Kun tulette tähän maahan, ota ihan kunnolla kiinni. kun raivo on pahimmillaan, äiti ei puhu mitään, Penttala opastaa Henniä.

– Pikkuhiljaa lapsi huomaa, että toi ei puhu mulle mitään, jos käyttäydyn näin. Kun kiukku laantuu kunnolla, voi jutella, että hiljaisuusmatolle tultiin siksi, jotta sä oppisit toimia toisin.

Äidille hiljaisuusmatto ja ajatusta kiinnipitämisestä tuntuu aluksi vieraalta.

– Henni joutuu aika paljon tekemään fyysisiä rajauksia Eemelille, mutta se ei ole hoidollista rajaamista: se on käskevää, eikä loppuun asti vietävää. Hiljaisuusmaton käytön kautta toteutuu myös empatia ja hoidollisuus, Penttala perustelee käytäntöä.

Lisäksi perheen uusiin sääntöihin kirjataan ääntätuottavien lelujen välttämisen ja oman leikkihetken molemmille pojille. Hän Penttala peräänkuuluttaa myös selkeää rajaamista arkitilanteissa.

– Eli ne asiat mitä sä sanot ja haluat, viedään loppuun asti ja niissä ei anneta periksi, Supernanny selventää Hennille.

Myös kissat on huomioitu uusissa säännöissä, sillä Supernannyn näkemyksen mukaan Eemelillä ei ole käsitystä siihen, mitä kissa kestää. Jatkossa lapset saavat pitää kissoja sylissä vain silloin, kun äiti on paikalla. 

Supernanny Suomi 4. helmikuuta alkaen tiistaisin kello 21.00 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat