Supernanny huolestui perheiden lukuisista yhteydenotoista – kun koronakeväästä päästiin, kamppailevat perheet nyt uuden pelon kanssa

Tuottavatko lapsesi sinulle harmaita hiuksia? Onko perhearki raskasta? Ilmoita perheesi mukaan uudelle kaudelle! 0:20
Hae mukaan Supernannyn uudelle kaudelle!

Supernanny kertoo olevansa huolestunut saamistaan yhteydenotoista. Koronakevään jäljiltä uupuneet vanhemmat pelkäävät, että joutuvat jälleen syksyllä äärirajoille.

Supernanny eli Pia Penttala kertoo MTV Uutisille saaneensa lähiaikoina lukuisia yhteydenottoja vanhemmilta. Penttala kertoo huolestuneensa näistä viesteistä, sillä niistä paistaa uupumus, väsymys ja pelko. 

– Kysymyksiä ja yhteydenottoja on tullut todella paljon. Monet vanhemmat ovat vasta nyt huomanneet, kuinka rankka poikkeusolojen kevät olikaan. Nyt kun lomat lähenevät, vanhemmat alkavat olla jo aika uupuneita.

Penttilä on huolissaan siitä, että vanhemmat tuntuvat ohittavan sen, että heillä on alkamassa loma ja murehtivat jo ensi syksyä ja mahdollista koronaepidemian toista aaltoa. 

– Minulle ammattilaisena nousee tästä huoli, että apua, jos ihmiset eivät osaakaan hengähtää silloin, kun on loma, vaan jännittävät ja pelkäävät jo tulevaa syksyä. Silloin ollaan kyllä aika pienillä voimavaroilla liikenteessä syksyllä, kun energiaa arjen pyörittämiseen taas tarvittaisiin, Penttala sanoo. 

Hän kertoo, että tämä huoli on noussut vanhempien keskuudessa vasta aivan muutaman viikon sisällä. Normaalitilanteessa perheillä on saattanut olla tiedossa joko kotimaan- tai ulkomaanmatka kesälomalla. Nyt sellaisia suunnitelmia ei ole uskallettu välttämättä tehdä.

– Vanhemmat pääsivät jo hetkeksi kiinni niin sanottuun normaaliin arkeen ja lapset pääsivät pois kotoa, jossa oltiin vähän puristuksissa jo. Ja nyt sinne kotiin taas palataan, kun lomat alkavat. Mutta täytyy muistaa, että nyt se on kuitenkin erilaista, kun ei tarvitse tehdä koulujuttuja eikä etätöitä. Loma antaa varmasti ihan uudella tavalla energiaa, Penttala muistuttaa. 

Penttala itse aikoo viettää kesän miehensä kanssa kesäkodissaan. 

– Olen mökki-ihminen ja minua ei täältä saa oikein mihinkään. Olen täällä järven rannalla, käyn talilla ja töissä. Siinä mielessä oma arkeni ei poikkea aiemmista vuosista. Minulle tärkeä opinpaikka on ollut se, että voin olla ihan vain itsekseni ja tekemättä mitään eikä tarkoita sitä, että jäisin jatkuvasti jostakin paitsi. Tätä ajatusmaailmaa haluisin välittää myös perheille, Penttala kertoo. 

Supernannyn uudelle kaudelle haetaan parasta aikaa uusia perheitä. Penttalan mukaan ohjelmaan kannattaa hakea ihan pienelläkin kynnyksellä. Ongelmien ei tarvitse olla suuria tai vakavia. Mikäli kotona on jokin huoli tai asia, joka askarruttaa, niin silloin kannattaa laittaa hakemus, Penttala kannustaa.

– Jokaiselle perheelle ne arjen ongelmat ovat todellisia, olipa ne sitten kuinka pieniä tai suuria. Hakekaa ihmeessä ohjelmaan, koska samalla pääsette auttamaan myös muita samassa elämäntilanteessa olevia. Ihmiset antavat ihan valtavan määrän palautetta jokaisesta jaksosta. Monet ovat kertoneet saaneensa apua ja helpotusta arkeensa ihan jo siitä ajatuksesta, että eivät ole yksin haasteidensa kanssa, Penttala sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat