Mainos

Superlastenhoitaja paljastaa vanhempien yleisimmän virheen: "Miksi kuritit lastasi?"

Superlastenhoitajaksi tituleerattu Jo Frost paljasti yleiset virheet, joihin moni vanhempi sortuu lastensa kanssa. 

Supernanny-televisiosarjassa lastenhoitaja Jo Frost ratkaisee vaikeimmatkin lasten käytösongelmat. Nettikeskustelussa superlastenhoitajaksi tituleerattu Frost paljasti virheen, johon moni vanhempi sortuu lastensa kanssa.

Frostin mukaan vanhempien yleinen ongelma on kurittaminen. Moni vanhempi kehittää sääntöjä vain kontrolloidakseen lapsia; tämä johtaa rangaistuksiin, joita lapsi ei ole ansainnut.

– Monesti kysyn vanhemmilta: "Miksi kuritit lastasi ja annoit hänen kärsiä seurauksista vain, koska pyysit häntä nousemaan sohvalta, ja hän ei tehnyt sitä? " Tässä täytyy olla kyse lapsen opettamisesta ja varsinkin hänen kommunikointikykyjensä kehittämisestä sen sijaan, että lasta aina torutaan.

Kaipaatko apua? Kokeile vaikka näitä vinkkejä!

Pidä odotuksesi kurissa: lapsi opettelee elämää ja tekee taatusti asioita, jotka eivät ole turvallisia, tai jotka ärsyttävät sinua. Älä odota, että lapsi ymmärtää automaattisesti oikean ja väärän eron.

Ymmärrä lapsen persoonaa: jokainen ihminen on yksilö, ja lapsi saattaa tarvita muita enemmän tai vähemmän apua ja kuria. Älä vertaa lapsia keskenään.

Mieti, mikä on tarve käyttäytymisen takana: jos lapsi hyppii sängyllä, onko hänellä tylsää, vai sittenkin liikaa energiaa?

Etsi käyttäytymisen syy: onko kotona tapahtunut muutoksia?

Auta lasta ilmaisemaan tunteita: tunnusta lapsen negatiiviset tunteet ja sanoita esimerkiksi viha.

Kehitä haasteita hankaliin tilanteisiin: jos lapsi inhoaa pukeutumista, sano hänelle ”et varmasti ehdi saada vaatteita yllesi alle minuutissa…”

***

1:39

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.