Supercellin tulos laski toista vuotta peräkkäin – "Mobiilipeliala on laskusuhdanteessa"

Suomalaisesta mobiilipelistä jälleen megahitti maailmalla 8:54
Suomalaisesta mobiilipelistä jälleen megahitti maailmalla

Yhtiö investoi markkinan alakulosta huolimatta ja palkkasi 175 uutta työntekijää.

Suomalaisen mobiilipeliyhtiö Supercellin liikevaihto laski viime vuonna 4,2 prosenttia edellisvuodesta noin 1,7 miljardiin euroon. 

Yhtiön käyttökate eli liikevaihto vähennettynä toimintakuluilla laski 8,2 prosenttia ja oli 580 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan mobiilipeliala on laskusuhdanteessa. Markkinan alakulosta huolimatta Supercell kuvailee viime vuoden tulosta vahvaksi ja kertoo panostavansa kasvuun.

Yhtiö esimerkiksi palkkasi vuoden aikana 175 uutta työntekijää. Henkilöstömäärä oli vuoden lopussa yhteensä 525. Supercell kokosi myös uuden johtoryhmän ja uudisti rakennettaan.

–  Emme juuri voi vaikuttaa markkinatilanteeseen. Yritämme keskittyä tekemään peleistämme mahdollisimman hyviä ja entistä parempia, toimitusjohtaja Ilkka Paananen sanoi lehdistötilaisuudessa keskiviikkona.

Supercell ei ole listautunut pörssiin, mutta sen kiinalaisen emoyhtiön, Tencentin, osakkeilla käydään kauppaa Hongkongin pörssissä.

Tencentin osakekurssi jäi keskiviikkona maltilliseen vajaan prosentin nousuun Hongkongin pörssin sulkeuduttua.

Yhä yli 200 miljoonaa pelaajaa kuussa

Supercellin mukaan yhtiön pelit onnistuivat kasvattamaan liikevaihtoaan vuoden jokaisella neljänneksellä ja peleillä oli vuoden lopussa yli 200 miljoonaa kuukausittaista pelaajaa. 

Vuosi sitten yhtiö kertoi, että peleillä oli vuonna 2022 keskimäärin 250 miljoonaa pelaajaa kuukaudessa.

Supercell on julkaissut kaikkiaan viisi mobiilipeliä. Yhtiön mukaan näitä jo julkaistuja pelejä kehittävistä tiimeistä tehtiin viime vuoden aikana itsenäisiä liiketoimintayksiköitä, joilla on oma johtonsa.

Supercellin mukaan tiimit pystyvät uuden rakenteensa ansiosta kehittämään uutta sisältöä pelaajille aiempaa enemmän.

–  Tämä on Supercellin historian jännittävintä aikaa. Rakennamme nyt sitä perustaa, jolta yritys voi ponnistaa uusiin korkeuksiin tulevaisuudessa, Paananen hehkutti keskiviikkona julkaistussa yhtiön tiedotteessa.

Suuria investointeja jo toissa vuonna

Viime vuosi oli Supercellille toinen perättäinen, jona yhtiön tulos laski vertailukaudesta.

Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto laski kuusi prosenttia edellisvuodesta ja oli vajaat 1,8 miljardia euroa. Käyttökate puolestaan laski tuolloin 14 prosenttia ja oli 623 miljoonaa euroa.

Yhtiö kertoi tuolloin notkahduksen syyksi suuret investoinnit ja mobiilipelimarkkinan supistumisen.

Paananen arveli vuosi sitten, että laskun taustalla olivat taantuman pelko, Ukrainan sota ja "koronanjälkeinen krapula" eli korona-aikaisen kysyntäpiikin tasaantuminen.

Paananen kuitenkin painotti myös tuolloin Supercellin halukkuutta investointeihin.

–  Makrotalouden negatiivisista trendeistä huolimatta haluamme uida vastavirtaan ja pelata mieluummin hyökkäystä kuin puolustusta, Paananen perusteli yhtiön investointi-intoa vuosi sitten.

Lue myös:

    Uusimmat