Suomalaisella autopelillä edelleen miljoonia pelaajia päivittäin – studio paljasti ilouutisen: "Tuskinpa kovinkaan moni olisi uskonut"

1:21
Suomalaisella Hill Climb Racing -ajopelillä on edelleen miljoonia aktiivisia pelaajia. Katso videolta, miltä alkuperäinen HCR näyttää – ja ennen kaikkea ensimmäistä kertaa peliä pelanneen toimittajan kammottavan huono suoritus.

Oululainen Fingersoft-pelistudio tiedottaa suositun Hill Climb Racing -mobiilipelin saavan jatkoa.

Hill Climb Racing -pelin kolmas osa tuo mukanaan reaaliaikaisen moninpelimahdollisuuden sekä 3D-grafiikat, toimitusjohtaja Jaakko Kylmäoja paljastaa pelistudio Fingersoftin tiedotteessa.

Tänä vuonna kymmenen vuotta täyttäneen Fingersoftin menestynein peli on vuonna 2012 lanseerattu Hill Climb Racing. Se oli Rovion Angry Birdsin ohella ensimmäisiä suomalaisia mobiilipelihittejä. Aiemmin tänä vuonna uutisoitiin, että alkuperäinen HCR sai viime vuonna peräti 220 miljoona uutta pelaajaa.

– Totta kai on myönnettävä, että pelin suosion jatkuminen näin kymmenen vuoden jälkeenkin tuntuu hyvältä. Se on ehdottomasti osoitus siitä, että työntekijämme ovat onnistuneet siinä mitä he tekevät, Kylmäoja toteaa tyytyväisenä.

HCR sai jatko-osan vuonna 2016, ja paria vuotta myöhemmin näitä kahta peliä oli ladattu Androidille ja iPhonelle yhteensä miljardi kertaa. Sittemmin on rikottu jo kahden miljardin latauksen rajapyykki.

– Tuskinpa kovinkaan moni olisi uskonut kymmenen vuotta sitten, että pelin menestys kestää näin pitkään. Kehitämme jatkuvasti pelejämme eteenpäin, ja alkuperäinen Hill Climb Racing on myös edelleen kovassa käytössä pelaajien keskuudessa, Kylmäoja sanoo ja kertoo pelillä olevan keskimäärin neljä miljoonaa päivittäistä pelaajaa.

Fingersoft aikoo kertoa lisätietoa uuden pelin kehitystyöstä ensi vuoden aikana. Parhaillaan Hill Climb Racingin kolmatta osaa kehitetään yhtiön Oulussa ja Helsingissä sijaitsevissa toimipisteissä.

Lähde: Fingersoft

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja