"Super Mario" on elänyt risteilyaluksella yli 20 vuotta – löytää vain yhden haittapuolen

0:54
Texasissa on uima-allas, johon meneminen vaatii huimapäisyyttä – katso vaikka videolta!

Siinä missä monille risteily on tapa irrottautua arjesta vaikka viikonlopuksi, yhdysvaltalaismiehelle risteileminen on elämäntapa.

69-vuotias Mario Salcedo, ”Super Mario”, on elänyt risteilyaluksilla viimeiset 20 vuotta. The New York Times -lehden haastattelussa vuonna 2017 mies arveli olleensa 950 risteilyllä ja viettäneensä merellä 7000 päivää. Maakravun elämä ei ole kiinnostanut Salcedoa haastattelun antamisen jälkeenkään.

Salcedolla on koti Miamissa, mutta siellä hän viettää vain muutaman tunnin viikossa, kun risteilyalus on maissa lähistöllä olevassa satamassa. Elämäntapaan kuluu miehen arvion mukaan noin 70 000 dollaria, suunnilleen 62 000 euroa, vuodessa. Rahaa ei nykyisin sijoitusjohtajana työskentelevältä Salcedolta selkeästi puutu. 

Salcedo on Karibialla ja Välimerellä seilaavalla M/S Enchantment of the Seas -risteilyaluksella – joka on muuten valmistettu Suomessa – niin tuttu näky, että aluksen miehistö on nimennyt hänet tuttavallisesti ”Super Marioksi”.

Alun perin ideana matkana maailman ympäri

Salcedo kertoo Conde Nast Traveler -sivustolle, ettei hän koskaan varsinaisesti suunnitellut ryhtyvänsä täysiaikaiseksi risteilijäksi. Keski-iässä työ kansainvälisessä yrityksessä poltti korkeassa asemassa olevan Salcedon loppuun, ja hän jätti paikkansa ja pakkasi laukkunsa.

– Kun täytin 45, halusin aloittaa uuden luvun elämässäni matkaamalla maailman ympäri, Salcedo selittää.

Rannikolla asuva mies päätti aloittaa matkansa risteilyalukselta, eikä mies ole sen jälkeen kaivannut maankamaralle. Nykyään Salcedoa kohdellaan M/S Enchantment of the Seas -aluksella kuin kuninkaallista, eikä miehellä ole aikeita muuttaa hyvin toimivaa konseptia.

Risteilyelämää vuoden jokaisena päivänä

Risteilyn aikana Salcedo syö terveellisesti – toisin kuin monet muut risteilijät hänen mielestään –, tanssii, kävelee, polttelee sikareita konjakkia siemaillen ja katsoo televisiosta urheilua.

Öisin yökukkujaksi tunnustautuva Salcedo tekee tuttavuutta uusien ihmisten kanssa. Kun alus on maissa, ”Super Mario” hyödyntää tilanteen päästäkseen harjoittamaan intohimoaan, laitesukellusta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

”Super Mario” varaa risteilynsä jo kaksi vuotta etukäteen, jotta voi pitää saman hyttinsä mahdollisimman pitkään – vaikka itse hytissä hän viettää varsin vähän aikaa.

– Käyn hytissä vain suihkussa, pukeutumassa ja nukkumassa, Salcedo sanoo.

Vuosikymmeniä jatkunut risteilyelämä on Salcedon mieleen, mutta yhden haittapuolenkin hän osaa nimetä.

– Olen menettänyt kykyni kävellä maalla, joten maissa huojun enkä pysty kävelemään suoraan, Salcedo kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja