Super-Jahdissa osat vaihtuvat – nyt jahtaajat muodostavat joukkueen!

Suositun ja rakastetun Jahdin suurempi ja upeampi versio Super-Jahti alkaa Maikkarilla.

Perjantai-illat vietetään Maikkarilla suositun Jahti-tietokilpailun entistä jännittävämmän version Super-Jahdin parissa 5.2. alkaen! Super-Jahti on Mikko Leppilammen juontama nopeatempoinen ja näyttävä gameshow, jossa yksi kilpailija voi voittaa jopa kymmeniä tuhansia euroja.

Aiemmin Jahdissa kolmen kilpailijan tiimi yritti päihittää yhden jahtaajan. Super-Jahdissa osat vaihtuvat, sillä tällä kertaa – ensimmäistä kertaa koskaan – kilpailija käy yksin Jahtaajien muodostamaa superjoukkuetta vastaan!

Super-Jahdissa kilpailijoita on vastassa Jahdista tuttu kolmikko: Herra Arkisto, Besserwisser ja Terävä.

Tutustu jahtaajiin


Kaikkien tiedonjanoisten sankari Herra Arkisto, eli Eero Ylitalo, jatkaa mukana varmempana kuin koskaan aiemmin.  Herra Arkisto on vakavampi, keskittyneempi ja enemmän tosissaan kuin koskaan ennen. Hänen luontainen voittamisen tahtonsa, hänen humoristisia piirteitään saava tosikkomainen suhtautumisensa peliin ja huonon häviäjän maine on entisellään. Herra Arkisto on tietovisojen konkari ja monelle tietovisan harrastajalle se voitettava jahtaaja. Hän on elämänsä aikana osallistunut ja voittanut lukuisia tietovisoja. Jahtaajakolmikon kuivakka viiksivallu paljastaa itsestään myös lempeitä ja yllättäviä puolia isoisänä ja muusikkona. Herra Arkisto on myös maailman vanhin jahtaaja, fakta – jota hän mielellään kertoo.


Mikä Herra Arkiston kortistosta uupuu, se löytyy nopeasti Terävän kovalevyltä. Terävä, eli Magnus Mali, on kolmikon keski-ikäinen nuorisovahvistus ja hän tuntuu olevan tänä vuonna erityisen kovassa vedossa.  Terävä on salamannopea vastaamaan ja tänä vuonna hän osoittaa myös, että isyys on huonontanut hänen huumorinsa isä-vitsien tasolle. Terävän arkiminä Magnus Mali on rennosti ottava perheenisä niin kuin alteregonsakin. Hän on Herra Arkiston tavoin osallistunut lukemattomiin tietovisoihin voitokkaasti ja kirjoittanut viisi tietokirjaa visailuista. Magnus Mali on tehnyt tietämisestä ammatin ja hän on jokaiselle kilpailijalle armoton vastus.


Jos terä pääseekin tylsymään, remmiin astuu Besserwisser. Markus Leikolana tunnettu kirjailija ei ole kitsas mies, vaan jakaa kaiken sivistyksensä, ihan kaikille, ihan koko ajan. Besserwisser ei syystä ole pätijöiden kuningas, hänellä on valtavan laaja yleissivistys, joka pelottaa useita kisaajia. Besserwisser on stadilainen kulttuurihuivin heiluttaja ja hänen huumorinsa on usein nokkelaa, partaveitsen tavoin viiltävää sanaleikkiä. Jahtaajien tornista laskeutuessaan Bessewisseristä tulee Markus Leikola, menestynyt helsinkiläinen politiikan toimittaja, näytelmäkirjailija ja kirjailija. Uskaltaisitko itse kilpailla Markusta vastaan?

Jahtaajista ottaa mittaa joukko suomalaisia, jotka uskovat voivansa päihittää jahtaajat. Mukana jahtaajia on kaatamassa myös joukko tunnettuja kasvoja. Kauden aikana nähdään, millaisiin suorituksiin jännittävässä tietopelissä yltävät Ile Uusivuori, Mikko Töyssy, Pekka Pouta, Jenni Poikelus, Pia Penttala, Simo Frangén, Karri Kivi, Teemu Lehtilä, Tuuli Mattila, Bull Mentula, Teemu Niikko ja Raija Pelli.

Super-Jahdissa nähdään, löytyykö Suomesta vastusta jahtaajista muodostetulle joukkueelle. Vai kaatuuko jahtaajien supertiimi keskinäiseen nokitteluun ja kikkailuun? Super-Jahdissa kaikki on mahdollista!

Näin toimii Super-Jahti

Super-Jahdissa peli kulkee niin, että ensimmäisellä kierroksella tietokilpailija kerää pelipotin vastaamalla enintään viiteen monivalintakysymykseen. Jos hän vastaa ensimmäiseen väärin, on peli pelattu ja pelaaja putoaa.

Varsinainen Super-Jahti alkaa, kun kilpailija kohtaa Jahtaajat. Sekä kilpailijalla että jahtaajilla on 60 sekuntia aikaa vastata niin moneen kysymykseen kuin ehtii. Kannattaa vastata oikein: oikeasta vastauksesta vuoro siirtyy Jahtaajille ja kilpailijan kello seisahtuu. Väärästä vastauksesta kello jatkaa tikittämistään. Pelin häviää se, jolta aika loppuu ensin.

Ennen peliä Jahtaajat tekevät pelaajalle kuitenkin kolme tarjousta. Kilpailija saa päättää kohtaako hän superjahdissa yhden, kaksi vai peräti kaikki kolme Jahtaajaa. Jahtaajat tarjoavat tuiki tärkeän aikaedun ja pelissä on tietysti myös potin suuruus. Mitä suurempi riski, sitä suurempi potti.

Super-Jahti (Beat the Chasers) oli jättimenestys keväällä 2020 Britanniassa, ja toista kautta esitetään parhaillaan. Ohjelmasta on tehty kaudet myös Hollannissa ja Australiassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja