Jahti nähdään syksyllä televisiossa – tässä ovat jahtaajat!

Kansainvälinen menestysformaatti The Chase nähdään vihdoin ensi syksynä Suomessa nimellä Jahti. Jahdin juontaa Mikko Leppilampi. Ota selvää, keitä ovat ohjelman jahtaajat!

Jahti on uusi, hauska ja jännittävä tietokilpailu, jossa kolmen hengen joukkue yrittää päihittää yhden tietoviisaan eli jahtaajan ja kotiuttaa voittopotin itselleen. Joukkueen jäsenet eivät tunne toisiaan, mutta yhdessä he pyrkivät yhdistämään erilaiset osaamisalueensa ja nappaamaan rahapalkinnon. Jahtaaja huohottaa kilpailijoiden niskaan askel askeleelta – ja yrittää ylivoimaisilla tiedoillaan saada joukkueen kiinni. Tiedon jättiläiset eli jahtaajat ovat Herra Arkisto, Terävä ja Besserwisser.

Tutustu jahtaajiin!

Eero Ylitalo, Herra Arkisto

Herra Arkisto on Eero Ylitalo, 65, oululainen pitkän linjan tietovisailija. Tältä arkistonhoitajalta ei nimet tai vuosiluvut unohdu. Eero tekee murskaavan varmaa jälkeä vastustajistaan ja perusasenteeltaan hän on viileä voittaja.

Hän käy tietokilpailuissa harrastuksena ja vielä vapaa-aikanaan voittamassa paikalliset pubivisatkin. Herra Arkisto on piikikäs, säälimätön ja karismaattinen. Katsojana et haluaisi tätä sarkastista tietäjää vastaasi.

Magnus Mali, Terävä

Terävä on Magnus Mali, 36, tietovisakirjailija ja lukuisat tv:n tietokilpailut jo kaksikymppisenä voittanut neropatti. Hänen erityisvahvuutensa jahtaajana on nopeus ja varmuus – kun kilpailijat epäröivät, että ”muistankohan oikein”, Magnus on jo vastauksensa tarjoillut. Terävä on sähäkkä ja varma ja vastustaja tulee tuntemaan todellista epätoivoa saadessaan hänet vastaansa.

Markus Leikola, Besserwisser

Besserwisser on Markus Leikola, 58, ansioitunut toimittaja, kirjailija ja politiikan tuntija. Hän on kylmän rauhallinen ja varma vastausten pudottelija. Nimimerkki tarkoittaakin kaikkitietävää viisastelijaa.

Kaksintaistelussa kilpailijan itsevarmuus alkaa viimeistään rakoilla kun Besserwisser miltei välinpitämättömästi pudottelee vastauksiaan ja onnistuu sivaltamaan vastustajiaan myös terävällä kielellään. Ei kannata antaa lempeän äänen hämätä – jahtaajana hän runtelee vastustajansa älyllisen itsetunnon.

Tämä on Jahdin idea:

Jahdissa on kolme jännittävää kierrosta. Ensimmäisellä kierroksella kilpailija vastaa minuutissa mahdollisimman moneen kysymykseen oikein ja kerryttää rahapottiaan. Tämän jälkeen hän joutuu yksin kohtaamaan itse jahtaajan.

Tämä tiedon jättiläs yrittää ottaa kilpailijan kiinni – ja pirullisen monta kertaa onnistuukin ennen kuin rahat ovat turvassa. Jos jahtaaja ei ennätä saada kilpailijaa kiinni, päätyy rahapotti finaalikierrokselle. Jos taas jahtaaja saa kilpailijan kiinni, häviää joukkue hänen rahansa ja kilpailija putoaa pois.

Viimeiselle finaalikierrokselle päätyneet kilpailijat vastaavat kahden minuutin aikana mahdollisimman moneen kysymykseen oikein. Pystyykö jahtaaja yksin vastaamaan vähintään yhtä moneen samassa ajassa oikein? Jos näin käy, joukkue häviää ja menettää kaikki rahansa ja jahtaaja on jälleen osoittanut olevansa ylivoimainen.

Jahti -ohjelman tuottaa MTV:lle ITV Studios Finland. Alkuperäisformaatti perustuu ITV Studios Global Entertainmentin formaattiin The Chase.

Jahti MTV3-kanavalla syksyllä 2018!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja