Suosittu sometähti julkaisi Kira Kososen kuvan omanaan ja muokkasi sitä: "Tämä tapaus rikkoo monilta osin tekijänoikeuksia"

Kira Kososen Instagramissa julkaisema kuva kopioitiin ja muokattiin.

Bloggaja Kira Kososen kuva kopioitiin räikeästi sosiaalisessa mediassa. Yhdyvalloissa elävä vaikuttaja Mahlagha muokkasi itsensä Kososen kuvan päälle. Kyseisellä sometähdellä on yli 3,5 miljoonaa seuraajaa Instagramissa.

Tältä näyttää Kososen alkuperäinen julkaisu.

Kuvamuokkaus on tehty vakuuttavasti, eikä Kososen vartalosta ole jäljellä mitään. Tältä näyttää Mahlaghan muokattu versio.

MTV Uutiset tavoitti Kososen kommentoimaan tapausta.

Aiotko tehdä tapauksesta rikosilmoitusta?

– Tämä tapaus rikkoo monilta osin tekijänoikeuksia, ja minulla olisi perusteet sille, Kosonen sanoo.

– Isoimpana tavoitteena minulla on nostaa tietoisuutta asiasta ja siitä, miten myös isot ammattivaikuttajat voivat toimia näin häikäilemättömästi.

Milloin sait tietää asiasta? Mitä ajatuksia ja tunteita se herätti?

– Sain tietää muokatusta kuvasta seuraajani kautta, joka oli nähnyt kuvan matkailuun keskittyneellä Instagram-tilillä. Kuvassa Mahlaghajaberi oli merkitty kuvan tekijäksi. Kuva on levinnyt hänen nimellään myös paljon eri inspo-tilien sivuilla.

– On täysin eri asia inspiroitua ja kopioida idea omaan sisältöön, mutta toisen valokuvan käyttäminen ja itsensä siihen photoshoppaaminen on pöyristyttävää ja ehdoton kielto varsinkin ammatikseen sosiaalista mediaa tekevälle henkilölle.

Kuvamuokkaus näyttää aidolta. Miten kommentoisit somesisältöjen luotettavuutta?

– Kuvien varastaminen on aina väärin ja on hälyttävää, miten vaikuttajat, joilla on miljoonia seuraajia, levittävät virheellisiä mielikuvia tällä tavoin.

– Tapaus saa tosiaan pohtimaan sitä, kuinka monet muut kuvat ovat hänen sekä muiden vaikuttajien kanavissa myös epäaitoja. Tämänkaltaiset tapaukset vievät pohjaa omalta työltä ja ammatilta, joka on todella surullista, Kosonen totea.

Kira Kosonen ja vuonna 2019 Leijonien riveissä jääkiekon maailmanmestaruutta juhlinut Petteri Lindbohm saivat helmikuussa perheenlisäystä. 

– En voisi olla ylpeämpi näistä kahdesta. Äiti ja vauva Lindbohm voivat hyvin. Rakastan teitä kahta niin paljon! tuore isä hehkutti ja kiitteli päivityksessään vuolaasti myös sairaalan henkilökuntaa, Lindbohm kirjoitti vauvauutisen yhteyteen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja