Kaksi kuoli ja 27 loukkaantui, kun huvipuistolaite hajosi Intiassa – samannäköinen laite myös Särkänniemessä: "Kaikkiin huvipuistoihin liittyvät turmat otetaan vakavasti"

Intiassa kaksi ihmistä kuoli ja 27 loukkaantui, kun huvipuisto Kankarian Discovery -laite rikkoutui kesken ajon uutisoi Independent. Särkänniemessä on X-niminen laite, jonka yhdennäköisyys on huomattavan samankaltainen. Intian tapaus johti Särkänniemen puolelta välittömään yhteydenottoon laitteen valmistajalle.

Tieto tapahtuneesta tavoitti myös Tampereen Särkänniemen toimitusjohtajan Miikka Seppälän.

– Kuulin tästä viime yönä. Tieto kulkee aika hyvin huvipuistoalalla. Olen kovin pahoillani, että Intiassa tällainen sattui. Otan osaa onnettomuudessa kuolleiden ja heidän omaistensa suruun.

Vaikka laitteet ovat saman näköisiä, valmistaja vakuutteli Seppälälle, että kyseessä on täysin eri laite.

– Ammattilainen näkee heti, että kyseessä ei ole saman valmistajan laite. Varmistin sen vielä laitevalmistajalta ja kyseessä ei ole saman valmistajan tekemä laite. Mutta kaikkiin huvipuistoihin liittyvät turmat otetaan aina vakavasti ja käydään läpi, mistä on kysymys, Seppälä sanoo.

– Valmistajan tiedon mukaan kyseessä on hyvin eri tyyppisesti tehty laite, hän jatkaa.

Huvipuistolaitteen turvallisuus riippuu Seppälän mukaan kolmesta tekijästä.

– Yksi on laitteen valmistus ja se, että valmistaja tietää, mitä tekee. Toinen asia on laitteen asianmukainen huolto. Kolmas on laitteen turvallinen käyttö ja turvaohjeiden noudattaminen. Kun en tunne Intian olosuhteita tarkemmin, en voi lähteä arvioimaan, mikä turman on aiheuttanut.

Särkänniemen laitteet testataan päivittäin.

– Osana meidän normaalia huolto-ohjelmaamme kaikki laitteemme käydään päivittäin läpi. Meidän ei tarvitse muuttaa nyt mitään, vaan noudatamme vain normaalia huolto-ohjelmaamme, Seppälä vakuuttaa.

Aftonbladetin videolla näkyy, kuinka laite katkeaa kahtia kesken ajon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja