Suosikkihahmo palasi Salkkareihin ja katosi saman tien ruudusta – näyttelijä Jarmo Koskelta iloisia uutisia: "Semmoinen pieni rupeama on tulossa…"

0:44
Seppo Taalasmaa nähtiin lohduttomissa tunnelmissa Salkkareissa, kun sarja palasi kesätauolta

Ikonisen Seppo Taalasmaan visiitti Pihlajakadulla ei jää yhteen jaksoon, lupailee näyttelijä Jarmo Koski.

Salatut elämät -sarjan syyskausi alkoi murheellisissa merkeissä, kun Taalasmaan perhettä kohtasi suuri suru helikopteriturman jälkeen. Kun lippu nousi Pihlajakadulla puolitankoon Talen, Sannin ja Iljan muistoksi, oli lipunnostossa mukana myös tuttu hahmo: Jarmo Kosken näyttelemän Seppo Taalasmaa.

– Se oli vähän ikävää tietenkin, mutta sellaista on elämä. Kaikenlaista tapahtuu, myös tällaisia asioita. Mutta olihan se tietyllä tapaa vaikuttavaa, Jarmo Koski pohti tiistaina MTV Uutisten haastattelussa hahmonsa paluuta keskelle lohdutonta tilannetta. 

Sepon paluu jäi tällä erää varsin lyhyeksi, sillä juonenkäänteet veivät miehen hyvin pikaisesti takaisin Kittilään, jonne hahmo muutti Pihlajakadulta vuonna 2013. Jarmo Koski kertoo kuitenkin Seppo-fanien riemuksi, ettei paluu jää vain yhteen jaksoon.

– Semmoinen pieni rupeama on tulossa. Kuvaukset alkavat parin viikon päästä ja jaksot tulevat mahdollisesti ulos jo tämän vuoden puolella, Koski paljastaa ottamatta kuitenkaan sen enempää kantaa siihen, minkälaisia käänteitä Sepolla on luvassa.

69-vuotias Koski ei vielä ikänsä puolesta kuulunut koronaviruksen riskiryhmään, kuten esimerkiksi Ulla Taalasmaan roolissa nähtävä Maija-Liisa Peuhu ja Dahlia Mustavaaran roolista tuttu Inkeri Mertanen. Hän kuitenkin myöntää, että koronaan liittyvät rajoitukset sotkivat Sepon paluuseen liittyneitä suunnitelmia keväällä.

– Nämä jo nähdyt pari kohtausta kuvattiin juuri samana päivänä, kun Uudenmaan eristys ja karanteenit alkoivat. Minun piti jatkaa kuvauksia juonen mukaan, mutta siitä ei tullut mitään, ja aikatauluihin täytyi tehdä muutoksia, hän kertoo.

– He olivat saaneet jo ylipuhuttua minut mukaan ja kuvaukset siirtyivät nyt sitten syksymmälle.

Seposta kysellään yhä päivittäin

Koski kertoo suuntaavansa kuvauksiin uteliain mielin. Ympyrät ovat tutut, vaikka uusia näyttelijöitä on tullut mukaan runsaasti Kosken lähdön jälkeen.

– Kyllä ne aika tutut ladut ovat, kun 14 vuotta tuli sarjaa tehokkaasti tehtyä. Ihan mielenkiinnolla lähden katsomaan, mitä Sepolle on keksitty.

Vaikka Seppo vilahti ruudussa edellisen kerran vuonna 2017 ja hahmo kirjoitettiin ulos jo neljä vuotta aiemmin, kertoo Koski saavansa säännöllisesti kyselyjä hahmostaan.

– Se on ihan päivittäistä, hän naurahtaa ja paljastaa saaneensa innokasta palautetta jo lyhyen piipahduksensa jälkeenkin.

– On kyselty, että mitä ihmettä, tuletko sä nyt kuitenkin takaisin ja udeltu, milloin se tapahtuu. Sitä on kuulemma odotettu kovasti.

Talonmies Seppo Taalasmaan vuosikausia vankkumattomana pysyvä suosio herättää näyttelijässä kaksijakoisia tuntemuksia.

– Synkkinä hetkinä tuntuu, että perhana vie, enkö muka ole mitään muuta tehnyt, vaikka olen tehnyt urallani aika paljon. Mutta toisaalta, on se varmasti tunnustus myös siitä, että olen tehnyt hyvää työtä, kun ihmiset luulevat, että Seppo Taalasmaa -niminen henkilö on oikeasti olemassa. Siihen voi lohduttautua, että ilmeisen uskottavasti on tullut näyteltyä, Koski puntaroi.

Näyttelijä ei mieli eläkkeelle

Näyttelijä kertoo pysyneensä terveenä koronapandemiasta huolimatta. Hän harmittelee sitä, että perinteinen ulkomaanmatka jäi kesällä tekemättä, mutta toteaa, ettei koronakriisi muuten ole juuri vaikuttanut hänen arkeensa. 

– Teatteriin ja elokuviin ei ole päässyt, enkä ole pahemmin ihmisten ilmoilla remunnut. Tai en oikeastaan ollenkaan. Mutta olen yleensä kaiken kaikkiaan muutenkin välttänyt väkijoukkoja, koska en sellaisissa viihdy, hän kertoo. 

– Kavereita on onneksi voinut nähdä, kun meillä on omakotitalo, jossa on pihaa ja ulkona on voinut viettää aikaa ihmisten kanssa.

Syksyn suunnitelmiaan Koski ei paljasta vielä kovin yksityiskohtaisesti, mutta kertoo, että myös muita työprojekteja on Salkkareiden lisäksi tulossa. Mies on viime vuosina tehnyt enimmäkseen dubbauksia ja mainosspiikkejä. Eläkkeelle hän ei aio heittäytyä.

– Ei tästä työstä oikein voi luopua. Tai voi tietysti, mutta mitä sitä sitten tekisi? Vapaa-aikaa arvostaa enemmän, kun välillä käy töissä.

Salatut elämät arkisin kello 19.30 MTV3-kanavalla! Viikon jaksot ennakkoon C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja