Mainos

Suosikkibloggaajat testasivat Fiskars Kitchen Garden -laitetta – lue kokemukset!

Fiskars Kitchen Garden on ihana lahjaidea keittiössä viihtyvälle, sekä tietysti terveellistä ja maukasta ruokaa arvostavalle. Pyysimme kolmea blogistia kokeilemaan, miten Fiskars Kitchen Garden toimii ruokaharrastajan keittiössä.

Fiskars Kitchen Garden on oiva lahja kokkauksesta tai terveellisistä elämäntavoista innostuneelle. Pyysimme Sivumaku-bloginJania, Vatsasekaisin Kilinkolin -blogin Riikkaa ja 52 weeks of deliciousness -blogin Annea testaamaan Fiskars Kitchen Garden laitetta.

Lue Vatsasekaisin Kilinkolin -bloggajan kokemukset: Yrttejä moninkertainen määrä!

Tuoreiden yrttien hengissäpitäminen sydäntalvella on hankalaa. Ahkerana kotikokkina en ole kuitenkaan halunnut luopua tuoreista yrteistä talvellakaan, vaan kannan yrttipuskia ahkerasti kaupasta kotiin. Meillä on ollut nelisen vuotta päivittäisessä käytössä kilpailijan pumpullinen pöytäpuutarha, joten oli erityisen kiva saada testikäyttöön myös uusi Fiskars KitchenGarden™.

Fiskars KitchenGarden™ -pöytäpuutarha on muotoilultaan kivan ajaton ja tyylikäs, joskin laite on hieman muovisen näköinen. Puutarha ei ole aivan pienikokoinen, mutta toisaalta siihen mahtuu runsaasti yrttejä. Pöytäpuutarhassa ei ole pumppua, joten laite on täysin äänetön. Laite on helposti koottava, eikä erillisiä osia ole montaa.

Premium-mallissa on mukana kaukosäädin, jonka avulla valon värisävyä voi muuttaa. Kaukosäätimen avulla pöytäpuutarhaan voi asentaa myös ajastuksen, jolloin valo on päällä vain tietyn ajan vuorokaudesta. Pöytäpuutarhan led-valo on myös helppo sammuttaa kaukosäätimestä painamalla, esimerkiksi illallisen ajaksi.

Noin kahden kuukauden testijakson ajalla pöytäpuutarha lunasti lupauksensa ja moninkertaisti kaupan yrttien sadon. Varsinkin basilika pärjäsi hyvin ja tuotti runsaasti satoa. Myös korianteri villiintyi testijakson aikana ja kasvoi toistakymmentä senttiä ulos pöytäpuutarhan reiästä.

Kehuja helppohoitoisuudesta

Puutarhan helppohoitoisuus ansaitsee kehuja. Yrttien voi antaa elää omaa elämäänsä, eikä tarvitse huolehtia oikeastaan mistään muusta kuin veden riittävästä määrästä. Vettä ei tarvitse myöskään lannoittaa, vaan yrtit saavat tarvittavat ravinteet suoraan mullasta. Kaupan yrttiruukut voi myös laittaa suoraan sellaisenaan pöytäpuutarhaan.

Puutarhaan mahtuu kuusi kaupan ruukkua. Puutarhan mukana tulee kaksi kasvatusalustaa, jotka on tarkoitettu vähemmän vettä tarvitseville yrteille. Näin ollen puutarhassa voi kasvattaa sekä runsaasti että niukemmin vettä tarvitsevia yrttejä.

Tutustu yrttien vaatimuksiin ja ominaisuuksiin

Maksimoidakseen laitteesta saatavan hyödyn, tulee käyttäjän kuitenkin perehtyä eri yrttien vaatimuksiin ja valon spektreihin. Laitteen mukana tuleva ohjekirjanen kannattaakin lukea useamman kerran läpi. Punertava tai sinertävä valo voi myös häiritä, mikäli pöytäpuutarha on keskeisellä paikalla esimerkiksi keittiössä tai ruokailutilassa. Itse käytin testauksen aikana kompromissiratkaisuna vain neutraalin väristä valkoista valoa, jota en kokenut häiritsevänä. Valkoinen valo ei kuitenkaan ole yrttien kasvun kannalta paras vaihtoehto.

KitchenGarden™, kuten mikään muukaan pöytäpuutarha, ei tee yrteistä kuolemattomia. Esimerkiksi timjami ei säilynyt meillä hengissä viikkoa kauempaa. Pöytäpuutarha kuitenkin pidensi huomattavasti yrttien elinikää ja moninkertaisti kaupan yrttien sadon.

KitchenGarden™ -pöytäpuutarhan plussat ja miinukset

Plussat:

 • helppous
 • kuluttaa vain vähän energiaa
 • premium-mallin kaukosäädin (sekä kaukosäätimessä oleva magneetti)
 • moninkertaistaa kaupan yrttien sadon
 • tyylikäs muotoilu
 • äänettömyys
 • kasvatusalustan ja yrttitukien konepestävyys
 • mahtuu 6 yrttiruukkua

Miinukset:

 • pakkauksessa mukana vain kaksi yrttiruukkua
 • ohjekirja hieman monimutkainen
 • vaatii perehtymistä yrttien ominaisuuksiin ja valon väreihin, mikäli laitteesta haluaa maksimaalisen hyödyn
 • siniset ja punaiset valosävyt häiritseviä
 • suojakupu unohtuu helposti auki tai yritit jäävät sen väliin

Lue myös:

  Uusimmat