Ministeri Kiuru Ylelle: Ravintolarajoitukset kiristyvät mahdollisesti jo viikonlopuksi – MaRan Lappi tyrmistyi iskusta alalle

0:50
Katso video: Koronaryhmä suosittelee etätyöskentelyä – näin Maran Timo Lappi jyrähtää.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoo Ylelle STM:n ja THL:n esittävän ravintolarajoitusten tiukennuksia ja toimia koronatilanteen vuoksi.

Rajoitukset pyrittäisiin kohdistamaan rokottamattomiin henkilöihin koronapassia laajentamalla. Esitys uusista rajoitustoimista sote-ministeriryhmälle tapahtuu huomenna torstaina.

– Esityksemme huomenna on, että ravintolarajoituksia kiristettäisiin, kertoo ministeri Kiuru.

Kiurun mukaan rajoitukset ovat mahdollisia jo tulevana viikonloppuna.

Etätyösuositus voimaan – MaRa kritisoi vahvasti

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoi eilen kiristyneestä koronatilanteesta.

Koronaryhmä suosittelee etätyötä kaikessa työssä, jossa se on edes tilapäisesti mahdollista. Lisäksi maskin käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä.

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö MaRa ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi kritisoi aiemmin keskiviikkona MTV Uutisille sitä, että etätyösuositus Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa kohdistuu myös rokotettuihin. MaRan mukaan etätyösuositus vaarantaa alalle tärkeän pikkujoulusesongin.

– Olen hyvin tyrmistynyt.

Lapin mukaan Suomessa tulisi rajoitusten sijaan kasvattaa tehohoidon kapasiteettia, joka on pieni verrattuna moniin muihin Euroopan maihin.

– Kyllä tässä tietysti valtioneuvostolla on ennen kaikkea vastuu. Tässä olisi ollut aikaa kasvattaa tehohoitopaikkoja. Kyllähän tehohoitopaikat esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ovat pieniä, kommentoi Lappi.

– Ratkaisu ei voi olla se, että aina kun on ongelmia sairaanhoitopaikkojen riittävyydessä, niin ravintola- ja tapahtuma-alan työntekijät ja heidän perheenjäsenensä kärsivät.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja