Petteri Orpo Säätytalolla: "Työllisyystoimet tulevat olemaan vahvoja"

Onko hallitusneuvotteluista uutta kerrottavaa? Petteri Orpon tiedotustilaisuus 14:16
Petteri Orpo Säätytalolla: "Työllisyystoimet tulevat olemaan vahvoja"

Hallituksen muodostaja Petteri Orpo (kok.) kertoi Säätytalolla torstaina iltapäivällä, että hallitusneuvotteluissa väki vähenee, mutta pidot paranevat. Työllisyyden kokonaisuudessa alkaa ilmeisesti olla valmista.

Puheenjohtajapöydässä on hyväksytty tänään muun muassa kunta- ja aluehallintolinjaukset.

– Juuri sain viestiä, että kolmosreformipöydässä eli työllisyyden kokonaisuudessa alkaa olla valmista, mikä on ollut iso työ. Lopullista sisältöä en ole vielä nähnyt, Orpo sanoo.

Orpo ei vielä tiennyt, ovatko työllisyyden kokonaisuuteen löydetyt ratkaisut niitä, jotka valtiovarainministeriön vaikutusarvioiden mukaan vahvistaisivat työllisyyttä vähintään 100 000:lla ihmisellä.

– Se on ollut toimeksiantona. Katsotaan, kuinka pitkälle yli, ali tai lähelle on päästy. Joka tapauksessa työllisyystoimet tulevat olemaan vahvoja ja sellaisia, että saamme varmasti aikaan muutosta, Orpo sanoo.

Jakeluvelvoitteen laajentamisen lisärahat "eivät kaada kokonaisuutta"

Orpolta kysyttiin, mistä lisärahat jakeluvelvoitteen laajentamiseen kaivetaan. Orpo viittasi vastauksessaan veroratkaisuihin.

– Minusta me ollaan löydetty kohtuullinen ratkaisu, ja tässä suuressa kokonaisuudessa esimerkiksi 200 miljoonan kompensaatiotaso ei ole sellainen, että se heiluttaisi jossain toisaalla peruspalvelujen järjestämiseen käytössä olevia varoja, Orpo sanoo.

– Täytyy suhteuttaa asioita. Tämän kokoiset asiat eivät nyt kaada tätä kokonaisuutta.

Puheenjohtajapöydän työ pienellä tauolla

Puheenjohtajapöydän työt ovat Orpon mukaan keskeytyneet hetkeksi, koska RKP:n Anna-Maja Henrikssonin oli lähdettävä Luxemburgissa järjestettävään oikeusministerien kokoukseen.

– Katsotaan tarvittaessa, jos tulee tilanteita, että pitää jotain ratkoa, jotta täällä työ voi edetä. Muuten ollaan sitten etänä koolla, mutta viimeistään joko sunnuntai-iltana tai aikaisin maanantaiaamuna aloitetaan puheenjohtajapöydän kanssa.

– Tällä hetkellä on sellainen yleistuntuma, että kyllä tässä maaliin ensi viikolla päästään. Mutta katsotaan, katsotaan, Orpo totesi.

Torstaiaamuna Orpo kertoi toivovansa, että neuvotteluissa ”kaikki olisi valmista” ensi viikon alkupuolella. 

Lue myös:

    Uusimmat