Suomijulkkiksista liikkuu tekaistuja artikkeleita ja kömpelösti muokattuja kuvia – Anna Puu varoittaa julkaisemallaan esimerkillä

Anna Puu kertoo Instagram-tilillään hänestä tekaistuista valeuutisista.

Artisti Anna Puu jakoi torstaina Instagram-tililleen varoittavan postauksen, jossa näkyy hänestä muokattu kuva sekä kuvan yhteyteen liitetty, tekaistu uutisotsikko "Rikoksista epäilty Anna laukoi televisiossa hirvittäviä kommentteja – oma perhekin järkyttyi". 

Puu kehottaa postauksessaan olemaan uskomatta vastaavanlaisiin huijauksiin.

– Huijaussaaga jatkuu vain... Tiedän, ettei jengi mene näihin lankaan, koska ovat niin absurdeja ja huonosti photoshopattuja kuvia ja kökösti kirjoitettuja "artikkeleita", mutta sanon nyt vielä varmuuden vuoksi, että nämä kryptorikastumislinkit ovat huijausta, älkää sijoittako rahojanne tai uskoko mitään mitä näissä jutuissa kirjoitetaan! hän kirjoittaa postauksessaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Artisti jakoi jo aiemmin Instagram-tarinaansa kuvakaappauksia muista vastaavanlaisista häntä koskevista valeuutisista. Samanlaisia on tekaistu myös muun muassa laulaja Erika Vikmanista, joka kommentoikin kollegansa tuoretta, huijausuutisia koskevaa Instagram-päivitystä.

– Oikeesti apua!!! Terveisin toinen ihan kyllästynyt olemaan heidän kohteenaan, Vikman kirjoittaa.

– Tekisivät edes kunnolla! Puu vastaa nauruemojin kera.

Kommenttikentässä hörähdellään valeuutiselle ja sen kuvanmuokkaukselle. 

– En ole hetkeen nähnyt yhtä törpön näköistä photoshoppausta, yksi kommentoi.

– Ei tiedä enää että itkisikö vai nauraisiko, kun tämä näiden taso on tätä, toinen jatkaa.

– Profiilikuvamatskua! kolmas kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat