Mainos

SuomiAreenassa tuhat puhujaa Renny Harlinista Jenni Haukioon – katso tästä, mitä Suomen suurin keskustelutapahtuma pitää sisällään tänä vuonna

LIVE

SuomiAreenan pääteemoina ovat tänä vuonna tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot. Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma järjestetään Porissa 15.-19.7.2019.

Viiden päivän aikana SuomiAreenassa järjestetään kaksisataa tilaisuutta, joihin osallistuu tuhat yhteiskunnallista vaikuttajaa poliitikoista viihdetähtiin. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna 14. kerran.

Tapahtumaviikon aikana Porissa on keskustelemassa yhteiskunnan huippunimiä kuten presidentti Tarja Halonen, pääministeri Antti Rinne, Euroopan komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen, Turun kirjamessujen ohjelmapäällikkö Jenni Haukio, arkkipiispa Tapio Luoma, elokuvaohjaaja Renny Harlin, Ruotsin tunnetuin suomalainen, toimittaja Mark Levengood ja Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

– SuomiAreenan teemat tulevaisuuden osaaminen ja innovaatiot näkyvät herkullisesti myös puhujakattauksessa. Mukana on muun muassa Slush Shanghain toimitusjohtaja Chen Wang, tekoäly-yrittäjä Maria Ritola, Business Finlandin pääjohtaja Pekka Soini sekä tubetähdet Tuure Boelius ja Roni Bäck. Viihteen saralla myös artistikaarti on komea. Eri päivinä lavoilla nähdään muun muassa Ellinoora, Michael Monroe, Erin, Maija Vilkkumaa ja Vilma Alina, kertoo SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöliiketoimintajohtaja Mari Haavisto SuomiAreenan tiedotteessa.

Lasten keskustelu valtaa lavan ja tuoreet kansanedustajat nousevat lauteille

SuomiAreenan historian ensimmäinen Lasten keskustelu valtaa lavan tapahtumaviikon perjantaina. Tässä keskustelutilaisuudessa ääneen pääsevät lapset itse ja aiheina ovat muun muassa tulevaisuuden haaveet ja osaaminen.

Mukana keskustelemassa on porilaisia lapsia ja tilaisuuden juontaa bloggaaja-tubettaja Aada Lätti.

Tämän vuoden SuomiAreenassa on myös hyvä mahdollisuus päästä kuulemaan keväällä valittuja uusia kansanedustajia ja ministereitä. Uusia päättäjiä nähdään useissa eri keskustelutilaisuuksissa.

– Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma houkuttelee tänäkin vuonna Poriin paljon poliitikkoja. Uudesta eduskunnasta kansanedustajia on mukana aikaisempien vuosien tapaan useita kymmeniä. Uuden hallituksen ministereistä jo yli puolet on kertonut tulevansa mukaan SuomiAreenaan ja uusia vahvistuksia tulee päivittäin, Haavisto kertoo.

Tätä kaikkea on luvassa

SuomiAreenan pääyhteistyökumppanit OAJ, Business Finland, Tieto Oyj, LähiTapiola ja DNA tuovat tapahtumaviikolle innovatiivisia tilaisuuksia.

Tiistaina 16.7. Tieto Oyj järjestää tulevaisuusbileet, jossa futuristit pitchaavat lavalla tulevaisuuden näkymiään. Bileissä kuullaan tekoälyn tekemää musiikkia ja lavalla esiintyy myös laulaja Ellinoora.

Business Finland tuo SuomiAreena-rannan lavalle tiistaina kovan kattauksen matkailuasiaa ja rakentaa Suomesta Pohjoismaiden houkuttelevinta matkailumaata.

Keskiviikkona 17.7. LähiTapiolan HackDay:ssä puhutaan tietoturvasta ja nähdään, kuinka valkohattuhakkerit hakkeroivat Tesla Model X -sähköauton.

Lisäksi keskiviikkona on mahdollista käydä tutustumassa nykypäivän kouluun, kun OAJ:n järjestämä Pop-up-koulu avaa ovensa Porin lyseolla. Päivän aikana voi kokeilla sähköisen ylioppilaskokeen tekoa tai seurata oppitunteja esikoulusta lukiotasoon. Koulussa on tarjolla myös kouluruokamaistiaisia. Keskiviikko huipentuu DNA:n järjestämään ilmaiskonserttiin, jossa esiintyvät tänä vuonna Maija Vilkkumaa, Michael Monroe, Roope Salminen ja Vilma Alina.

SuomiAreenan uudistunut ilme ja arvot näkyvät tapahtumassa

SuomiAreenan uudistunut visuaalinen ilme näkyy ympäri Porin keskustaa. Uusi ilme on suunniteltu kuvastamaan erityisesti SuomiAreenan arvoja: avoimuutta, moniääänistä keskustelua, tasa-arvoa, rohkeutta ja rentoutta.

– Arvot tulevat näkymään tänä kesänä kaikissa SuomiAreenan keskusteluissa. Yleisöllä on mahdollisuus antaa hauskalla ja kesäisellä tavalla pisteitä, kuinka hyvin arvot toteutuvat kussakin tilaisuudessa. Haastan kaikki SuomiAreena-kävijät mukaan tekemään yhdessä rohkeaa ja rentoa tapahtumaa, Haavisto sanoo.

MTV Uutiset Live rantautuu Poriin

MTV Uutiset Live rantautuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa SuomiAreenaan. MTV Uutiset Liveä voi seurata suorana MTV uutisten nettisivuilta. MTV Uutiset Live tuo joka päivä SuomiAreenan MTV-lavalle mielenkiintoisimmat puheenaiheet ja viikon mielenkiintoisimmat vieraat joka päivä klo 14.

SuomiAreenasta tehdään suoria tv-lähetyksiä MTV3-kanavalle noin 20 tuntia. Huomenta Suomi lähetetään Porista maanantaista perjantaihin klo 6.55-9.30 ja illan suorat lähetykset ovat päivittäin SuomiAreena: Arvopuheet klo 20.00, SuomiAreena: Puheenaiheet klo 20.35.

Näiden lisäksi MTV3-kanavalla nähdään Puheenjohtajatentti tiistaina 16.7. kello 21.00 ja Uudet kansanedustajat keskiviikkona 17.7. klo 21.00, Roope Salminen ja tähdet Porin illassa lauantaina 20.7. klo 20.00. SuomiAreenaTV lähettää ohjelmaa koko SuomiAreena-viikon ajan klo 6.55-22.35. SuomiAreenaTV löytyy DNA:n kaapeliverkoissa kanavapaikalta 265 ja Digitan antenniverkosta paikalta 29.

SuomiAreenan keskusteluita voi seurata suorana mtv-palvelussa. Keskusteluihin pääsee mukaan myös sosiaalisessa mediassa tunnuksella #SuomiAreena.

Koko SuomiAreenan ohjelma on nähtävissä tapahtuman nettisivuilla. Paperinen käsiohjelma tulee jakoon heinäkuussa. SuomiAreenan mobiilisovellus on ladattavissa App Storesta ja Google Play -kaupasta. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja