SuomiAreenan ohjelma on julki! Presidentti Sauli Niinistö vastaa kansan kysymyksiin – luvassa paljon ajankohtaista politiikan asiaa

1:52
Video: SuomiAreena järjestetään hybriditapahtumana – teemoina yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto

Heinäkuussa 12.–16. heinäkuuta järjestettävän SuomiAreena-tapahtuman ohjelmisto on julkaistu.

MTV Oy:n ja Porin kaupungin yhteistyössä järjestämä tapahtuma sisältää yhteensä 120 keskustelua yhteisöllisyyden, digitaalisuuden ja luonnon teemoista.

Politiikasta tuttujen hahmojen lisäksi tapahtumassa nähdään muun muassa jalkapalloilija Pyry Soiri, presidentti Tarja Halonen, kirjailija Heli Laaksonen, luontokuvaaja Konsta Punkka, lääkäri ja somevaikuttaja Anni Saukkola, muusikko Markus Nordenstreng, professori Teivo Teivainen, yrittäjä Noora Fagerström ja Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Finér.

Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina ovat Metsähallitus, Telia ja ohjelmisto- ja palveluyhtiö TietoEVRY.

– Suomi tarvitsee keskustelua siitä, kenelle luonnonvarat kuuluvat ja ketkä niistä päättävät, ja tästä puhumme SuomiAreenassa. Luonto, digitaalisuus ja yhteisöllisyys liittyvät hienosti yhteen sisällöissämme, jotka korostavat luontokokemusta ja luonnonvarojen merkitystä meille kaikille, kertoo pääyhteistyökumppani Metsähallituksen pääjohtaja Juha Niemelä tiedotteessa.

– Pandemia-aika on vaikeuttanut erityisesti pienyrittäjien asemaa, joita suomalaisista yrityksistä on yli 90 prosenttia. Tarvitsemme avointa keskustelua yrittäjyyden mahdollisuuksista Suomessa nyt ja tulevaisuudessa. Toinen tärkeä keskusteluteemamme on ympäristö. Teknologian avulla voimme vähentää hiilidioksidipäästöjä merkittävästi, kertoo Telian toimitusjohtaja Heli Partanen.

– Monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus digitaalisessa maailmassa ovat teemoja, joita nostamme esille SuomiAreenassa. Tuomme yhteen vaikuttajia eri yhteiskunnan sektoreilta, ja viikon aikana luvassa on mielenkiintoisia keskusteluja, sanoo TietoEVRYn Suomen maajohtaja Satu Kiiskinen.

Tutustu tapahtuman tarkempaan ohjelmaan täältä.

"SuomiAreena on koko Suomen yhteinen tapahtuma"

SuomiAreena-lavojen ohjelmaa voi seurata paikan päällä Porissa ja Helsingissä Allas Sea Poolilla. Keskustelutilaisuudet ovat tapahtumayleisölle avoimia ja maksuttomia.

Lavojen lisäksi osa ohjelmasta kuvataan MTV:n Pöllölaakson studioilla. Studioille ei oteta yleisöä vaan keskustelut voi katsoa mtv-palvelusta. 

Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa hybriditapahtumana. Aivan uusi toteuttamistapa yhdistää keskenään digitaalisen ja fyysisen tapahtumatoteutuksen vahvuudet.

– Olemme todella iloisia, että myös tänä poikkeuksellisena vuotena SuomiAreena tuo yhteistyökumppaniensa kanssa kiinnostavia ja ajankohtaisia keskusteluita, erilaisia ja monimuotoisia näkökulmia sekä näkemyksellisiä puhujia herättelemään keskustelua ajankohtaisista aiheista, kertoo SuomiAreenan vastaava tuottaja Johanna Tonttila.

– SuomiAreena on koko Suomen yhteinen tapahtuma, joten on tärkeää, että myös näinä erikoisina aikoina voimme tarjoamme turvallisen alustan ajankohtaiselle keskustelulle, Tonttila iloitsee.

Näin seuraat SuomiAreenaa

mtv-palvelu välittää koko SuomiAreena-ohjelmiston

MTV:n maksuton suoratoistopalvelu palvelee osoitteessa mtv.fi ja mtv-sovelluksena.

MTV3-kanavalla nähdään politiikan ajankohtaiset keskustelut iltaisin:

SuomiAreena: Politiikan puheet kesäillassa

Juontajina: Eeva Lehtimäki ja Nina Rahkola

ma 12.7. klo 20.00–21.00

ke 14.7. klo 20.00–21.00

to 15.7. klo 20.00–21.00

SuomiAreena: Puheenjohtajatentti

Juontajina: Jaakko Loikkanen ja Antonia Berg

ti 13.7. klo 20.00–22.00

SuomiAreena: Tasavallan presidentin kyselytunti

Haastattelijana: Vesa Kallionpää

pe 16.7. klo 20.00–21.00

Politiikan ajankohtaiset keskustelut katsottavissa myös mtv-palvelussa.

SuomiAreenaTV

Nostoja keskusteluista voi seurata helposti myös Digitan mahdollistamalta SuomiAreenaTV-kanavalta, jossa on käytössä osallistavat kyselyt HybridiTV-palveluita hyödyntäen. SuomiAreenaTV-kanavan löytää kanavapaikalta 38.

Yhteistyössä:

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja