Mainos

Livejä, ihmisiä ja ilmiöitä – MTV Uutiset kokosi SuomiAreenan parhaat tärpit

MTV Uutiset seuraa kanssasi koko viikon Porin SuomiAreenan tapahtumia, ihmisiä ja ilmiöitä. Kokosimme viikon parhaat tärpit yhteen artikkeliin.

Viiden päivän aikana Porissa nähdään 170 tilaisuuttaa, 270 järjestäjää ja mielenkiintoista 850 puhujaa.

Kuudella eri lavalla pureudutaan viikon mittaan niin päivänpolttaviin kysymyksiin kuin ajattomiin ilmiöihinkin,  huumoria unohtamatta.

SuomiAreenan lähetyksiä voit seurata kotona tapahtuman omalta televisiokanavalta, joka on toiminnassa koko viikon ajan kello 7-22.20.Kanava löytyy DNA:n kaapeliverkosta kanavapaikalta 265, Digitan antenniverkosta kanavapaikalta 28 sekä DNA TV-palvelussa.

Aamut aloitetaan jo seitsemältä suorilla Huomenta Suomi -lähetyksillä Porin torilta, jonne yleisö toivotetaan tervetulleeksi seuraamaan lähetystä livenä.

Illalla kooste päivän annista nähdään 19.30 alkavassa puolentoista tunnin SuomiAreena Special -lähetyksissä.

Vakiolähetysten lisäksi SuomiAreenan televisiolähetyksissä nähdään nuoria poliitikkoja tiistaina kello 22.35, ulkopolitiikan konkareita keskiviikkona kello 22.40 sekä Porin illan julkisuudesta tuttuja tähtiä lauantaina kello 20.

Nämä tilaisuudet on mahdollista katsoa jo päivällä suorana MTV Katsomon kautta.

Viisi päivää täyttä asiaa

Maanantaina SuomiAreena polkaistaan käyntiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) vierailulla.

Pääministeri nähdään illalla myös perinteisessä kesätentissä, joka on katsottavissa suorana MTV:n netistä kello 17 ja jälkikäteen televisiosta kello 22.35.

Aloituspäivänä ääneen pääsevät myös kansalaiset, jotka saavat tentattavakseen keskustan ministereitä.

Mikäli politiikan vastapainoksi kaipaa muunlaista tekemistä, järjestetään uudella Laiv@lavalla koodausfestarit koodausaktivisti Linda Liukkaan johtaman Railas Girlsin ja Mehackitin kanssa.

Eikä unohdeta ilmaisia ämpäreitä! Huikean suosion suomalaisten keskuudessa saavuttaneita ämpäreitä jaetaan maanantaina MTV-lavalla Porin torilla kello 11.40 alkaen. Mikäli ämpäriä ei ehdi vielä maanantaina jonottamaan, voi niitä käydä metsästämässä pitkin viikkoa MTV-lavalta.

Uuden ämpärin kanssa voi lähteä illalla katsastamaan esimerkiksi historian ensimmäiset SuomiAreenan avajaisbileet.

MTV Uutisten toimittajat ovat koko viikon silminäsi ja korvinasi Porissa, jos et itse pääse paikalle. Uutisia voi seurata sekä osoitteesta mtv.fi että illan tv-lähetyksistä, mutta ei kannata myöskään unohtaa MTV Uutisten ja SuomiAreenan sometilejä! Twitteriin, Instagramiin ja Facebookiin nostetaan pitkin viikkoa monenlaisia ilmiöitä kulissien takaa.

Hiki pintaan ministerin kanssa

Tiistaina tarjolla on ainutlaatuinen mahdollisuus päästä liikkumaan ministeritasolla, kun työ- ja elinkeinoministeri Jari Lindström vetää Jarpan kahvakuulatreenin heti aamun alkajaisiksi MTV-lavalla kello 9.

Hikoilun jälkeen on hyvä siirtyä seuraamaan Pohjoismaiden suurimman tubettajatapahtuman tiivistettyä versiota Laiv@lavalle, jossa nuoret osaajat tarjoavat kuusi tuntia täyttä asiaa.

Iltapäivällä kello 15.15 alkaen Antinkatu 5:ssä tarjoillaan poliitikkojen oma Vain elämää, jossa muun muassa Ben Zyskowicz, Carl Haglund ja Anne Berner pohtivat poliitikkojen maineen palauttamista.

Keskiviikkona keskustellaan tulevaisuuden Suomen arvopohjasta muun muassa Antinkatu 5:ssä keskustan Matti Vanhasen kanssa, ruoditaan läpi perussuomalaisten EU-kantaa yhdessä puheenjohtaja Timo Soinin ja perussuomalaisten vaikuttajien johdolla Purje-lavalla sekä pohditaan alkoholin merkitystä Suomen taloudelle kaupungintalon pihalla.

Ja jos illalla uni ei tule aikaisin silmään, tarjoavat muusikot Mikko Alatalo ja Maija Vilkkumaa poliittisten laulujen yhteislaulutilaisuuden Bar Kinossa kello 21 alkaen.

Mediavaikuttajat piinapenkissä

Torstain SuomiAreeenaa tarjoilee robotiikkaa koko Laiv@lavan täydeltä.

Tiukkaa verokeskustelua käydään puolestaan Eetunaukion lavalla puolen päivän aikaan, kun saman pöydän ääreen kootaan sekä verotuksen kiristystä kannattavia että vastustavia tahoja. Torstaina käsittelyyn pääsee myös aina ajankohtainen työpaikkakysymys, kun Puuvillan kauppakeskuksessa puheenaiheeksi nostetaan hyvien työpaikkojen löytäminen.

Illassa mediavaikuttajat joutuvat näytön paikan eteen, kun muun muassa MTV:n, Googlen ja Bonnierin johtohahmot vastaavat tiukkoihin kysymyksiin tulevaisuuden televisiosta Purje-lavalla kello 17 alkaen.

SuomiAreena-viikko huipentuu perjantaina, kun keskustelun aiheiksi nousevat muun muassa BEPOP-lavalla naisten urat sekä suomalaisen työn tulevaisuus.

Miltä työ näyttää vuonna 2040, se selviää Purje-lavalla kello 13.30 alkaen, kun kysymykseen vastaavat muun muassa presidentti Tarja Halonen, vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula sekä kristillisdemokraattien edustaja Sari Tanus.

Perjantai päätetään yhdessä kello 15 alkaen MTV-lavalla, jossa järjestetään viralliset SuomiAreenan päättäjäiset yhdessä muusikko Mikael Konttisen ja MTV Uutisten toimittajan Tanja Huutosen kanssa.

Katso koko SuomiAreenan ohjelma ja kaikki puhujat osoitteesta suomiareena.fi

Maanantain suorat verkkolähetykset: 

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.