Mainos

SuomiAreenan ohjelma julki: Paikalla tuhat vaikuttajaa Tarja Halosesta tubettajiin – turvallisuus ja suvaitsevaisuus puhuttavat

44:08

Suomen suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma SuomiAreena järjestetään tänä vuonna jo 13. kerran. Porissa pidettävän tapahtuman pääteemoina ovat turvallisuus, vastuullisuus ja suvaitsevaisuus. Viiden päivän aikana luvassa on 200 eri tilaisuutta, joihin osallistuu tuhat eri alojen vaikuttajaa. 

Poriin saapuu keskustelemaan yhteiskunnallisia vaikuttajia kuten presidentti Tarja Halonen, pääministeri Juha Sipilä ja Viron ex-pääministeri Taavi Rõivas. Urheilun ja kulttuurin parista paikalla ovat muun muassa hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen, tenniksenpelaaja Jarkko Nieminen ja Finlandia-palkittu kirjailija Juha Hurme.

– Keskustelijakaarti on vuosi vuodelta monipuolisempi. On hienoa, että yhteiskunnallinen keskustelu kiinnostaa laajasti niin tubettajista ministereihin kuin Putous-tähdistä ammattijärjestöihin, sanoo SuomiAreenan vastaava tuottaja, Mediahubin sisältöjohtaja Mari Haavisto.

Uutuutena Arvopuheet ja ranta-alue

Tänä vuonna SuomiAreenan ohjelmassa nähdään päivittäin Arvopuheet. Niissä eduskuntapuolueiden puheenjohtajat valitsevat itselleen ja puolueelle tärkeän arvon ja pitävät siitä puheen. Puheenjohtajien kanssa on keskustelemassa arvojohtajia ympäri yhteiskuntaa.

Kaikkien puolueiden puheenjohtajat osallistuvat myös MTV Uutisten politiikan toimittajien Jussi Kärjen ja Juha Kaijan tenttiin SuomiAreenan Puheenjohtajatentissä.

Uutena alueena tapahtumassa on tänä kesänä SuomiAreena-ranta Porin Etelärannassa. Alueella on lavaohjelmaa ja Kansalaistori eri toimijoineen laajenee rantaan.

Ilmaiskonsertissa huippuesiintyjiä

SuomiAreenan pääyhteistyökumppanit ovat tänä vuonna Puolustusvoimat, Veikkaus ja DNA. Puolustusvoimilta on luvassa sekä kalustonäyttely että taistelunäytös. Veikkaus puolestaan tuo keskusteluihin mukaan veikkausvarojen edunsaajia niin liikunnan, kulttuurin kuin tieteenkin saralta. DNA tarjoaa suomalaisten huippuartistien ilmaiskonsertin, jossa esiintyvät Pete Parkkonen, Jonna Tervomaa ja Olavi Uusivirta.

SuomiAreena järjestetään Porissa 16.–20.7.2018. Samaan aikaan kaupungissa on myös Pori Jazz ja Asuntomessut. SuomiAreena toteuttaa yhdessä Asuntomessujen ja muiden eri toimijoiden kanssa Asumisen tunti <3 Asuntomessut -keskustelusarjan.

SuomiAreenan keskusteluita voi seurata suorana MTV Katsomossa ja osa keskusteluista esitetään SuomiAreenaTV-kanavalla, joka on katsottavissa DNA:n kaapeliverkossa ja DNA TV -palvelussa sekä Digitan antennitelevisioverkossa. Lisäksi SuomiAreenasta tehdään suoria tv-lähetyksiä MTV3-kanavalle lähes 20 tuntia.

Koko SuomiAreenan ohjelma on nähtävissä https://suomiareena.fi/ohjelmapuhujat.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.