Mainos

SuomiAreenan huikea ohjelmisto julki – paikalla jopa 800 puhujaa

Heinäkuun 13.-17. päivä kymmenettä kertaa järjestettävä SuomiAreena-tapahtuma on paisunut entisestään. MTV:n ja Porin kaupungin järjestämässä tilaisuudessa nähdään peräti 160 keskustelua ja 800 puhujaa tai muuta osallistujaa.

Poriin saapuvat muun muassa uudet ministerit, kaksi presidenttiä, viisi Euroopan parlamentin jäsentä ja noin 70 kansanedustajaa.

Keskusteluissa mukana ovat muun muassa presidentit Tarja Halonen jaMartti Ahtisaari, eduskunnan uusi puhemies Maria Lohela, puolustusvoimien komentajaJarmo Lindberg, talousvaikuttajatVesa Vihriälä, Vesa Puttonen, Matti Apunen ja Aki Kangasharju, professorit Pentti Arajärvi ja Heikki Hiilamo sekä kaikki työmarkkinajohtajat.

Mukana on myös paljon kuuluisia muusikoita, kuten Ismo Alanko, Sipe Santapukki, Toni Wirtanen, Anssi Kela, Yona, Diandraja Paleface. Muita kulttuuri- ja urheiluvaikuttajia ovat muun muassa Klaus Härö, Matti Rönkä, Eppu Nuotio, Sirpa Kähkönen, Antti Reini, Manuela Bosco, Susanna Pettersson, Nooralotta Nezirija Antti Törmänen.

Pääteemoina koulutus ja kulttuuri

SuomiAreenan pääteemoja vuonna 2015 ovat opetus ja kulttuuri. Yli 40 keskustelussa paneudutaan muun muassa koulutuksen tasoon, toisen asteen koulutukseen sekä koulun digitalisoitumiseen.

Kulttuurikeskusteluissa puhutaan muun muassa lastenkirjallisuudesta, räpistä sekä kulttuurin vientimahdollisuuksista. MTV järjestää suuren viihde- ja draamakeskustelun, kirkko suuren uskontokeskustelun sekä Martti Ahtisaaren toimisto yhdessä Olympiakomitean kanssa keskustelun urheiludiplomatiasta. Tapahtuman pääyhteistyökumppaneita ovat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä DNA.

Ensi kertaa tänä vuonna kukin eduskuntapuolue järjestää oman tunnin mittaisen tilaisuutensa, joissa he käyvät itsetutkiskelua vaalien jälkeen. Puoluetunteja järjestetään maanantaista torstaihin.

Porin Jazzin 50-vuotisjuhlan kunniaksi Poriin on kutsuttu vieraiksi myös kolme muuta kesäfestivaalia. Savonlinnan Oopperajuhlilta musiikkia tarjoavat oopperatähdet Waltteri Torikka ja Johanna Rusanen. Kaustisen kansanmusiikkijuhlilta paikalle saapuvat Näppäri ja viulujengi Frigg sekä Kuhmon Kamarimusiikkijuhlilta Enesco-kvartetti.

SuomiAreenalle oma tv-kanava

SuomiAreena saa myös ensi kertaa oman tv-kanavan, kun SuomiAreenaTV välittää kiinnostavimmat keskustelut paikalta joka päivä kello 7.00–22.00. SuomiAreenaTV löytyy DNA:n kaapeliverkossa kanavapaikalta 265 ja antenniverkossa paikalta 41 sekä DNA TV -palvelun kautta. Kanavan ohjelmistoa luotsaa juontaja Mervi Kallio.

Huomenta Suomi ja Studio55-fi-ohjelmat rantautuvat SuomiAreenan aikaan Poriin ja ne nähdään MTV3-kanavalla päivittäin kello 7.00–9.30. Ohjelmia juontavat Nina Rahkola, Tapio Nurminen ja Lauri Karhuvaara. MTV3-kanavalla nähdään myös SuomiAreena Special-ohjelma päivittäin kello 19.30–21.00. Sen juontavatRipsa Koskinen-Papunen, Peter Nyman jaHeikki Piuhola.

MTV3-kanavalla esitetään entisten puoluejohtajien keskustelu tiistaina kello 22.35 ja nykyisten puoluejohtajien keskustelu keskiviikkona kello 22.35.

SuomiAreena-keskusteluja voi seurata myös suorana MTV.fin, suomiareena.fin tai MTV Katsomon kautta. Myös Radio Nova on mukana tapahtumassa koko viikon ajan.

Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua osoitteessa SuomiAreena.fi.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.