Mainos

SuomiAreenan arvopuhujina tänään Halla-aho, Andersson ja Elovaara - kansallismielisyydestä vilkas keskustelu

Tämän vuotisen SuomiAreena-tapahtuman viimeiset arvopuheet käsittelivät kansallismielisyyttä, inhimillisyyttä ja rohkeutta.

Puheet pitivät tänään perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson ja Sinisten varapuheenjohtaja Tiina Elovaara.

Halla-ahon arvo oli kansallismielisyys.

- Viime vuosina nähty kansallismielinen poliittinen reaktio monissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa on herättänyt raivoisan paniikin yhden totuuden vartijoissa. Itse näen tämän kehityksen kuitenkin ilahduttavana osoituksena siitä, että kaikkea toivoa ei ole menetetty, sanoi Halla-aho arvopuheessaan.

Vasemmistoliiton Li Andersson puhui inhimillisyydestä.

- Koska halusin välittää teille sitä viestiä, jota päivittäin saan kuulla ja niitä tarinoita, joita kannan mukanani työssäni. Tällä hetkellä niissä kaikuu kaikista vahvimmin huoli siitä, että juuri inhimillisyys on se arvo, jonka Suomi on vaarassa hukata, sanoi Andersson.

Sinisten Tiina Elovaaran arvo oli rohkeus.

- Miten rohkeus voi ilmetä poliittisessa vaikuttamisessa? Siten, että uskaltaa puolustaa arvoja ja asenteita, jotka kokee oikeiksi, uskaltaa nousta vääryyttä vastaan ja puhua epäkohdista. Poliittinen rohkeus on yhtä lailla sitä, että uskaltaa tunnustaa olleensa väärässä, kehua vastaustajaa, tehdä kompromisseja, pohti Elovaara puheessaan.

Kiivainta keskustelua syntyi Halla-ahon kansallismielisyys-puheesta.

- Kysymys on oikeastaan se, jonka Li Andersson esitti, että miten määritellään se oikea kansallismielisyys ilman että siitä tulee pohjaa syrjinnälle, josta on tavattoman paljon hankaluuksia, arvioi presidentti Tarja Halonen.

- Hän (Halla-aho) on selkesti sellainen ihminen, joka kykenee pitämään rohkeasti linjaa siitä, mitä hän ajattelee, tämä oli ensimmäinen ajatus. Toinen ajatus oli se, että minusta ylipäänsä kansallismielisyys on konsepti, joka ei ole täysin todellinen eikä se perustu oikeastaan mihinkään kunnolla mitattavaan, arvioi puolestaan CMI:n rauhanvälittäjä Hussein al-Taee.

Arvopuheet on tänä vuonna aloitettu perinne eli niitä kuullaan SuomiAreenassa myös ensi vuonna.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja