SuomiAreena-festivaaliin iso muutos – järjestetään ensi kesänä jo kesäkuussa

Ensi kesänä SuomiAreena-festivaali järjestetään historiallisesti jo kesäkuussa. Mukaan järjestäjäksi voi hakea nyt.

SuomiAreena nähtiin kahden välivuoden jälkeen heinäkuisessa Porissa MTV:n ja Porin kaupungin järjestämänä tänä kesänä. Paikan päällä vieraili yli 30 000 ihmistä. Lisäksi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla tapahtumasisällöt tavoittivat yli 1,3 miljoonaa suomalaista.

SuomiAreena on perinteisesti järjestetty heinäkuussa, mutta nyt vuosia jatkuneeseen perinteeseen on tullut muutos.

Tapahtuman järjestävä MTV kertoo tiedotteessaan, että vuosien saatossa ajankohdan siirtämistä on toivottu useammalta taholta. Ensi kesänä festivaali järjestetäänkin ensimmäistä kertaa kesäkuussa, juhannuksen jälkeisellä viikolla 27.–30.6.2023.

– Siirrämme tapahtuman ensi kesänä aikaisemmaksi, jotta järjestävien organisaatioiden on mahdollista olla mukana edistämässä yhteiskunnallista keskustelua omien tekojensa kautta ja samalla huolehtia oman henkilöstönsä hyvinvoinnista ja esimerkiksi kesälomien toteutumisesta, kertoo SuomiAreenan vastaava tuottaja Johanna Tonttila MTV:ltä tiedotteessa.

– Toivomme, että festivaaliajankohdan siirtäminen avaa uusia mahdollisuuksia yhteiskunnallisille keskusteluille ja kohtaamisille – SuomiAreena on meidän kaikkien yhteinen tapahtuma ja kutsu vuoropuheluun, kertoo vs. kaupunginjohtaja Lauri Kilkku Porin kaupungilta tiedotteessa.

Hae mukaan tapahtumaan

SuomiAreena etsii jo yhteistyökumppaneita järjestämään tapahtumaa. Nelipäiväiseen tapahtumaan voi hakea mukaan järjestäjäksi nyt.

Ensi kesän sisällöiksi ja keskustelun aiheiksi toivotaan erityisesti tekoja, jotka vievät yhteiskuntaa kohti parempaa. Yhteiskunnalliset teot voivat liittyä esimerkiksi työelämään, tieteeseen, hyvinvointiin, huoltovarmuuteen, kulttuuriin, urheiluun, ympäristöön tai innovaatioihin.

SuomiAreena-festiivaalin järjestää MTV yhteistyössä Porin kaupungin kanssa. MTV Uutiset on osa MTV:tä.

Lue myös:

    Uusimmat