Suomi tuomitsee jyrkästi Jerusalemissa holokaustin muistopäivänä tapahtuneen terrori-iskun

0:23
Video: Useita kuoli iskussa synagogaan Itä-Jerusalemissa

Israelissa tapahtuneet ampumiset on tuomittu laajalti. Nyt myös Sujomi on välittänyt suruvalittelunsa sosiaalisessa mediassa. 

Suomi tuomitsee jyrkästi eilen Itä-Jerusalemissa tehdyn joukkoampumisen, jossa palestiinalainen asemies surmasi seitsemän ihmistä synagogan ulkopuolella.

Asia käy ilmi Suomen ulkoministeriön Twitter-tililtä.

– Tuomitsemme jyrkästi Neve Ya’akovissa tehdyn terrori-iskun holokaustin muistopäivänä. Syvimmät osanottomme läheisensä menettäneille, tviitissä sanotaan.

– Kaikkien ihmisten on voitava harjoittaa uskontoaan turvallisesti ja molemminpuolisen kunnioituksen vallitessa, ulkoministeriö jatkaa tviitissään.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Ampumiset tuomittu laajalti

Ampumiset on tuominnut myös muun muassa Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sekä Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteeri Antonio Guterres.

YK:n Guterresin tiedottajan mukaan pääsihteeri pitää erityisen hirvittävänä sitä, että terroriteko kohdistui palvontapaikkaan holokaustin uhrien kansainvälisenä muistopäivänä.

Israelin poliisin mukaan ampuja oli 21-vuotias ja asui Itä-Jerusalemissa. Ampuja todettiin kuolleeksi sen jälkeen, kun poliisi oli omien sanojensa mukaan neutralisoinut hänet.

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden on soittanut liittolaisensa Israelin pääministeri Benjamin Netanjahulle tapahtuneen johdosta. Bidenin kerrotaan tuominneen ampumisen "hirvittävänä terrorihyökkäyksenä".

– Presidentti teki selväksi, että tämä oli hyökkäys sivistynyttä maailmaa vastaan, Valkoinen talo tiedotti johtajien välisestä puhelusta.

Kaksi kuoli ampumisissa heti seuraavana päivänä

Vain päivä synagogan läheisyydessä tapahtuneen joukkoampumisen jälkeen Jerusalemissa todettiin toinenkin ampumistapaus. 

Kaksi ihmistä haavoittui Jerusalemin vanhankaupungin lähellä tapahtuneessa ampumisessa lauantaina, kertovat Israelin lääkintäviranomaiset. Viranomaiset kuvailivat tekoa "terrori-iskuksi".

Toinen haavoittuneista on 23-vuotias mies, toinen 47-vuotias mies. Heidät on kuljetettu sairaalahoitoon, ja ainakin nuoremman miehen tilaa on kuvattu kriittiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja