"Hyökkäys sivistynyttä maailmaa vastaan" – YK:n pääsihteeri ja Yhdysvaltain presidentti tuomitsivat Itä-Jerusalemin joukkoampumisen

USA:n Biden tuomitsi "hirvittävän terrorihyökkäyksen" puhelinsoitossa Israelin Netanjahulle.

Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteeri Antonio Guterres on tuominnut Itä-Jerusalemissa tehdyn joukkoampumisen, jossa palestiinalainen asemies surmasi seitsemän ihmistä synagogan ulkopuolella.

Guterresin tiedottajan mukaan pääsihteeri pitää erityisen hirvittävänä sitä, että terroriteko kohdistui palvontapaikkaan holokaustin uhrien kansainvälisenä muistopäivänä.

Guterres huomioi muistopäivän myös Twitterissä.

– Meidän on pystyttävä varmistamaan, että muiston soihtu loistaa kirkkaana nyt ja tulevaisuudessa.

– Maailmassa, uokkahuoneissa ja muissa oppimisen paikoissa ei saa koskaan unohtaa sitä, mitä voi tapahtua, kun vihan annetaan kukoistaa hallitsemattomalla tavalla, Guterres kirjoittaa Twitter-tilillään. 

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä

Biden tuomitsi ampumisen "hirvittävänä terrorihyökkäyksenä".

Israelin poliisin mukaan ampuja oli 21-vuotias ja asui Itä-Jerusalemissa. Ampuja todettiin kuolleeksi sen jälkeen, kun poliisi oli omien sanojensa mukaan neutralisoinut hänet.

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden on soittanut liittolaisensa Israelin pääministeri Benjamin Netanjahulle tapahtuneen johdosta. Bidenin kerrotaan tuominneen ampumisen "hirvittävänä terrorihyökkäyksenä".

– Presidentti teki selväksi, että tämä oli hyökkäys sivistynyttä maailmaa vastaan, Valkoinen talo tiedotti johtajien välisestä puhelusta.

Bidenin kerrotaan tähdentäneen, että Yhdysvaltain sitoumus Israelin turvallisuuteen on raudanluja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja