Suomi on mobiilipelikehityksen ytimessä juuri nyt

Suomi on maailman peliteollisuuden ja ennen kaikkea mobiilipelikehityksen ytimessä, sanoo MTV Uutislivessä vieraillut pelikehittäjä ja kirjailija Sonja Ängeslevä.

Ängeslevän mukaan kaikki katseet ovat suuntautuneet juuri nyt Suomeen.

- Tästä johtuen rahoituksen saaminen tänä päivänä on merkittävästi helpompaa. Täällä käy aika paljon sekä idästä että lännestä yrityksiä ja rahoittajia etsimässä kiinnostavia yrityksiä, Ängeslevä kertoo.

Muutoinkin Ängeslevä pitää pelialan kasvumahdollisuuksia hyvinä.

- Meillä on oikea asenne ja paljon osaavaa ja innostunutta porukkaa. Meillä on myös vahva yhteisö, mikä mahdollistaa sen, että vähän kokeneemmat siirtävät omaa osaamistaan nuoremmilla, mikä taas vauhdittaa sitä kasvua.

- Haaveilu kuitenkin uudesta Nokiasta on vielä vähän ennenaikaista, Ängeslevä jatkaa.

Mahdollisuuksia isoonkin kasvuun

Pelialan liikevaihto viime vuonna oli vajaat miljardia euroa. Kasvumahdollisuuksia on paljonkin, mutta sen toteutuminen riippuu monista tekijöistä.

- Puhutaan kansainvälisestä bisneksestä, joten tässä on mahdollisuus todella isoihin hyppyihin eteenpäin ja isoon kasvuun. Toisaalta asioiden ennalta näkeminen saattaa olla vähän haastavaa.

Ängeslevän mukaan peliteollisuuden suurimmat haasteet Suomessa ovat markkinoiden ymmärtäminen ja myös liiketaloudellisen osaamisen puute.

- Iso osa pelaajista on ihan tavallisia ihmisiä, jotka eivät varsinaisesti seuraa pelialaa, jolloin heitä pitäisi lähestyä ihan erilailla.

- Pitää ymmärtää se, että markkinoimalla omaa peliä Suomen laajuisessa yhteisössä, niin sillä ei vielä kovin pitkälle pääse, Sonja Ängeslevä sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat