Suomi muisti Ukrainan uhreja koskettavalla kynttilämerellä Senaatintorilla – kuuntele, miten Finlandia soi uhrien muistoksi

Ukrainan sodan muistotilaisuus Senaatintorin kynttilämeressä jatkuu 12:18
Kuorojen Ukrainan kunniaksi laulama Finlandia-hymni kosketti Senaatintorilla ja kynttilämeri hohti pimenevässä illassa

Helsingin Senaatintorilla koettiin tänään koskettava hetki, kun Ylioppilaskunnan Laulajat esitti Jean Sibeliuksen Finlandia-hymnin Ukrainan kunniaksi kynttilämeren valaistessa talvi-iltaa.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Kirkon portailla lauloi myös Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n kuoro.

Muistotilaisuus Ukrainan hyväksi alkoi aiemmin iltapäivällä hiljaisella hetkellä, jonka kuulutti Helsingin kaupungin pormestari Juhana Vartiainen.

Ensimmäiset kynttilät Helsingin tuomiokirkon portaille jättivät iltapäivällä neljän jälkeen Ukrainan Suomen-suurlähettiläs Olga Dibrova, presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Sanna Marin (sd.) ja pormestari Vartiainen. Sen jälkeen kynttilöitä on tuotu paikalle satoja.

Tuomiokirkon portaille lasketut kynttilät lähetetään järjestäjien mukaan myöhemmin valon- ja energianlähteiksi Ukrainaan.

Ylioppilaskunnan Laulajien lisäksi tilaisuudessa lauloi Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n kuoro.

Ukrainalaisia on muistettu tuenosoituksin tänään eri puolilla maata. Venäjän Ukrainaan käynnistämästä hyökkäyksestä tulee tänään kuluneeksi tasan vuosi.

Suurlähettiläs: Olemme todelle tunteneet tuen joka puolella Eurooppaa

Olga Dibrova kertoi STT:lle olevansa sydämellisesti kiitollinen suomalaisten antamasta tuesta.

– Olemme todella tunteneet tuen joka puolella Eurooppaa. Olemme kiitollisia, se antaa meille energiaa taistella ja voittaa, sanoi Dibrova.

Hän lisää, että maa tarvitsee myös jatkossa aseellista tukea eri mailta, jotta Ukraina voi järjestää vastahyökkäyksen ja saada Venäjän vetäytymään maasta.

Lue myös:

    Uusimmat