Mainos

Suomi hankkii uusia tehomiinoja

Merivoimat teki tänään merimiinakaupat Patrian johtaman teollisuusryhmän kanssa. Turvallisuussyistä hankinnasta ei järjestetty kansainvälistä tarjouskilpailua.

Merimiina on Suomen ainoa strateginen ase. Sen uskotaan olevan sellainen pelote, että se pistää mahdollisen vihollisen harkitsemaan hyökkäystä toisenkin kerran.

- Tällä uudella merimiinalla, joka on meille erittäin tärkeä hanke, nykyaikaistetaan merimiinakalustoa ja samalla luonnollisesti lisätään merimiinakaluston suorituskykyä, sanoo merivoimien esikunnan komentajakapteeni Jukka Anteroinen.

Se tarkoittaa sitä, että merivoimilla on kyky nyt ja tulevaisuudessa torjua vihollinen tarvittaessa omilla aluevesillä hyvin tehokkaasti. Turvallisuussyistä hankinnasta ei järjestetty kansainvälistä tarjouskilpailua.

- Merimiinalla kotimaisuus on ollut eräs tärkeimmistä ominaisuuksista. Tällä takaamme sen, että merimiinan tekniset yksityiskohdat ja ominaisuudet ovat vain meidän tiedossamme. Tämä hanke on toteutettu yhdessä suomalaisen teollisuuden kanssa, Anteroinen jatkaa.

Hankinnan rahallinen arvo on useita miljoonia euroja. Merimiinojen lukumäärää ei kuitenkaan paljasteta. Miinojen valmistus aloitetaan heti, ja se antaa alan teollisuudelle työtä noin kolmeksi vuodeksi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 10.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.