Mainos

Suomi ei luovuta Paavo Salosta Venäjälle

Ulkoministeriö ei ole saanut virallista luovutuspyyntöä, jossa Anton-pojan isää vaaditaan luovutettavaksi Venäjälle. Ulkoministeriön konsuliyksikön päällikkö Pasi Tuominen kuitenkin pitää Itar-Tassin lähdettä luotettavana.

Syyttäjäviraston virallinen edustaja ilmoitti eilisiltana, että Suomen tulisi luovuttaa Paavo Salonen vastavuoroisesti Paavo Salonen tuomiolle Venäjälle.

- Ei minulla ole mitään syytä arvioida lähteen luotettavuutta, muuten kuin että todennäköisesti se pitää paikkansa, konsuliyksikön päällikkö Pasi Tuominen sanoo.

Tuominen toteaa, että luovutuspyyntö voi hyvin olla jo matkalla.

- Ei näitä pyyntöjä käsitellä uutistoimistojen kautta, vaan kyllä ne tulevat ihan diplomaattisen tien kautta. Se ei toimi ihan on-line. Asianmukaisesti pyynnöt toimitetaan paperilla ja paperin tuleminen kestää aina oman aikansa, Tuominen sanoo.

Jos pyyntö tulee, se käsitellään oikeusministeriössä. Venäjän ja Suomen välillä ei kuitenkaan ole keskinäisiä luovutussopimuksia.

Suomi ei luovuta kansalaisiaan Venäjälle tuomittaviksi. Myöskään Venäjä ei luovuta kansalaisiaan ulkomaille. Pohjoismaiden ja EU-maiden välillä luovutuksia sen sijaan tapahtuu.

Anton-pojan tapauksesta on kehkeytynyt Suomen ja Venäjän välinen nokittelu, jonka loppua ei ole näkyvissä. Tampereen käräjäoikeus tuomitsi eilen Antonin äidin Rimma Salosen lapsikaappauksesta ja vapaudenriikostosta puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen ja langetti mittavat vahingonkorvaukset.

Venäjä paheksuu salaista rajanylitystä, kun Anton-poika kuljetettiin Suomeen diplomaattikyydillä viime keväänä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.