Suomi.fi-mobiilisovellus nyt ladattavissa – viranomaisasiat hoituvat älypuhelimella

Väestönrekisterikeskus on julkaissut Suomi.fi-sovelluksensa sekä Androidille että iOS:lle. Viranomaisasioiden hoito onnistuu siis vastedes entistä helpommin ja nopeammin, suoraan älypuhelimen näytöltä käsin.

Suomi.fi-sovellus tarjoaa suomalaisten käyttöön kaikki viranomaistiedotteet, päätökset, hakemukset ja tärkeät viestit, minkä lisäksi sen avulla voi toimittaa esimerkiksi Kelan kaipailemia liitteitä yksinkertaisesti ja nopeasti. Myös Suomi.fi-verkkosivuille viime joulukuussa lanseerattu, esimerkiksi tukipäätöksistä ilmoittava Viestit-osio tulee sekin kokonaisuudessaan myös palvelun sovelluksella käytettäväksi.

Sovelluksen lähettämä ja vastaanottama data liikkuu puhelimen ja palvelimien välillä salattuna, millä varmistetaan tietoturvan näkökulmasta turvallinen käyttö. Muun muassa sovelluksella lähetetyt viestit ja liitteet ovat myös palautettavissa, mikäli älypuhelin sattuu katoamaan tai rikkoutumaan.

Ensimmäisellä käyttökerralla sovellus edellyttää vahvan tunnistautumisen pankkitunnuksilla tai vaihtoehtoisesti mobiilivarmenteella, mutta jatkossa Suomi.fi-palveluita pääsee käyttämään nopeasti pelkällä PIN-koodilla. Vahvaa tunnistautumista vaaditaan kuitenkin myös, mikäli PIN-koodi halutaan vaihtaa tai tärkeä viranomaisviesti kuitata vastaanotetuksi.

Tarvittaessa useissa puhelimissa samanaikaisesti toimiva Suomi.fi-sovellus on nyt saatavilla sekä Androidille että iOS:lle. Se on ladattavissa Googlen Play-kaupasta ja Applen App Storesta.

Lisätietoja, sekä muun muassa ohjeet käyttöönottoa varten, on saatavilla Suomi.fi-palvelun verkkosivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja